11

Je parketvloer behandelen met hardwax? Dit zijn de voordelen

Is je huis vol met kleurverschillen, water- of vetvlekken die niet meer weg gaan? Heb je steeds dunner wordend parket en zijn er allerlei krassen in te bewonderen? Laat je helpen door de specialisten bij Van Houdt Vloeren en kies ervoor om je vloer te laten behandelen met hardwax. In dit artikel bespreken we waarom hardwax dé ideale behandeling is voor parketvloeren, en hoe het ervoor kan zorgen dat je vloeren er jarenlang op hun best blijven uitzien.

Wat is hardwax?

First things first! Want, was is hardwax nu eigenlijk? Het is een afwerking die wordt gebruikt om de natuurlijke schoonheid van houten vloeren te benadrukken en te beschermen tegen slijtage en vlekken. Het bestaat uit een mengsel van natuurlijke wassen en oliën, zoals bijenwas, carnaubawas en lijnzaadolie, die worden gemengd om een ​​dikke pasta te vormen. De pasta wordt op de vloer aangebracht en vervolgens uitgehard. De uitgeharde hardwax laag vormt een beschermende laag op het hout, waardoor het beter bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken. Tegelijkertijd laat de hardwax de natuurlijke kleur, textuur en uitstraling van het hout doorschijnen, wat de vloer een warme en natuurlijke uitstraling geeft.

Waarom kiezen voor hardwax?

Hardwax is een duurzame afwerking en kan een lange levensduur hebben. Het is bestand tegen slijtage en krassen en is geschikt voor de hal, slaapkamer of bovenverdieping. 

  1. Behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout: Hardwax laat de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en benadrukt de structuur van het hout. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de vloer.
  • Bescherming tegen vocht en vlekken: Hardwax vormt een beschermende laag op het oppervlak van het parket, waardoor het beter bestand is tegen vocht en vlekken. Dit maakt het gemakkelijker om de vloer schoon te houden.
  • Eenvoudig onderhoud: Hardwax is over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meestal voldoende om de vloer schoon te houden. Als er krassen of beschadigingen optreden, kunnen deze ook gemakkelijk worden gerepareerd. Mocht je bijvoorbeeld wat op de vloer morsen, dan is het wel belangrijk dat je dit direct verwijderd. Zo voorkom je kringen op de parketvloer. 
  • Natuurlijke samenstelling: Hardwax is meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas en carnaubawas, wat betekent dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor sommige andere afwerkingen.

Over het algemeen is hardwax een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en natuurlijke uitstraling die het biedt.f Het is echter belangrijk om te onthouden dat het niet de beste keuze is voor elke parketvloer en dat het raadplegen van een professional wordt aanbevolen voordat je een beslissing neemt over welke afwerking het beste is voor jouw vloer. Laat Van Houdt Vloeren je adviseren! 

Waarom kiezen voor hardwax?

Structuur van het hout

Een van de belangrijkste voordelen van het behandelen van parketvloeren met hardwax is dat het de natuurlijke structuur en schoonheid van het hout naar voren brengt op een manier die geen enkele andere behandeling kan. Dit komt omdat hardwax helpt om scheuren op te vullen, waardoor het gemakkelijker wordt om al die ingewikkelde details te zien. Bovendien helpt dit type behandeling ook om te beschermen tegen slijtage na verloop van tijd, zodat je vloer er na jaren nog net zo goed uitziet.

Sterker dan olie

Een ander voordeel van hardwax is dat het veel sterker is dan oliebehandelingen. Dat komt omdat wanneer je een product op oliebasis op een parketvloer gebruikt, het na verloop van tijd residu kan achterlaten of zelfs kan gaan afbreken. Met hardwax hoef je je echter geen zorgen te maken over residu of afbraak – waardoor het een geweldige optie is voor langdurige bescherming van je parketvloer!

Geeft een mooie warme uitstraling

Als het op uitstraling aankomt, zijn er maar weinig behandelingen te vergelijken met hardwax voor parketvloeren. Dat komt omdat dit type behandeling een mooie warme uitstraling heeft, waardoor elke kamer er meteen gezellig uitziet. Bovendien is dit type behandeling verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat je er een kunt kiezen die het beste past bij jouw stijl van inrichten. 

Al met al heeft het behandelen van je parketvloer met hardwax veel voordelen, waaronder het naar voren halen van de natuurlijke structuur en schoonheid ervan, terwijl het beschermt tegen slijtage na verloop van tijd. Het geeft ook een mooie warme uitstraling, is gemakkelijker schoon te maken en trekt niet zo gemakkelijk vuil aan als andere behandelingen – waardoor het perfect is voor iedereen die zijn vloer langdurig wil beschermen zonder zich zorgen te hoeven maken over voortdurend onderhoud! Dus als je iets speciaals zoekt voor je parketvloer, waarom probeer je hardwax dan niet eens? Het kan precies zijn wat je huis nodig heeft!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply