38

De voordelen van kunststof deuren

Kunststof deuren worden steeds populairder. In het verleden werd er vaker voor houten deuren gekozen, vanwege de authentieke uitstraling, maar omdat kunststof tegenwoordig nauwelijks meer van hout te onderscheiden is door de vele kleuren en stijlen, zien we steeds meer kunststof deuren in het straatbeeld. Kunststof heeft namelijk een aantal grote voordelen.

Duurzaam

Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden. Kunststof is bovendien kleurvast. De deuren hoeven daarom nooit geschilderd te worden. En omdat kunststof 100% recyclebaar is, is er ook aan het milieu gedacht.

Isolerend

De isolatie van kunststof deuren is buitengewoon goed te noemen. Niet alleen wat betreft warmte, waardoor je minder hoeft te betalen voor je energierekening, maar ook wat betreft geluid, waardoor je minder goed de geluiden van de straat hoort.

Inbraakwerend

Kunststof deuren maken het inbrekers een stuk moeilijker, omdat ze een ingebouwde meerpuntssluiting hebben, goed hang- en sluitwerk en profielen met de meest stevige staalversterking.

Brandwerend

Kunststof vat moeilijk vlam en is zelfdovend. Een rustgevend gevoel dus dat kunststof deuren zo brandveilig zijn.

Onderhoudsarm

Kunststof profielen weren vuil en stof, en zijn dus bijzonder onderhoudsarm. Je hoeft ze daarom slechts heel af en toe schoon te maken, waarbij een zachte spons en water volstaan. Bovendien hoef je ze nooit te schilderen, zelfs niet na vele jaren. Dat scheelt heel wat tijd en geld!

Aantrekkelijk geprijsd

Kunststof deuren hebben in vergelijking met hardhouten deuren en aluminium deuren een aantrekkelijke prijs en prijs-kwaliteitverhouding, en omdat ze zo goed isoleren, bespaar je dus ook nog op je energiekosten.

En ondanks dat kunststof deuren bijzonder onderhoudsarm zijn, kan het natuurlijk zo zijn dat je na een aantal jaren toe bent aan een andere kleur. Het is dan wel mogelijk de deuren te schilderen, ook al is het niet nodig.

Bij veel mensen die over kunststof deuren twijfelen, zijn houten deuren of aluminium deuren ook een optie. Houten deuren isoleren ook goed, maar vragen veel meer onderhoud en passen minder goed bij moderne huizen, terwijl kunststof deuren zowel bij moderne als bij landelijke huizen passen. Aluminium deuren isoleren een stuk minder goed. Het is dan ook niet voor niets dat meer en meer mensen voor kunststof kiezen, bijvoorbeeld voor kunststof voordeuren.

Ben je overtuigd van de vele voordelen van kunststof deuren? Vraag dan bij verschillende aanbieders een offerte aan, zoals bij Jansma Burdaard, om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. En wie weet zit jij er binnenkort ook warm, veilig en duurzaam bij!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply