16

Interieurtrends voor 2022

In deze gekke periode, waar we nu al een tijd in leven, zijn we meer thuis dan ooit tevoren. Voor veel mensen zorgt dat ervoor dat ze uitgekeken raken op hun huidige interieur. Geldt dat ook voor jou, dan is het tijd voor een nieuwe inrichting! Maar weet je al welke items hip zullen zijn volgend jaar? Wij wel, en we delen het graag met je! In deze post bespreken we 4 interieurtrends voor 2022.

Bloempotten met een standaard

Je hebt deze vast wel eens gezien op TV of in een magazine want je kunt er bijna niet meer omheen De bloempot op standaard is helemaal hot, en we verwachten dat deze trend ook volgend jaar door zal zetten. Los van het feit dat het er natuurlijk leuk uitziet, zijn planten in je interieur altijd een goed idee. Planten zuiveren namelijk de lucht door er fijnstof uit te halen, en stoten juist zuurstof uit. De lucht die je inademt is daardoor dus schoner en gezonder.

Meubels van duurzaam hout

De laatste jaren is duurzaamheid een hot topic. Dat is maar goed ook. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen hieraan denkt en zijn steentje bijdraagt. Ook de interieur branche begint hier steeds meer rekening mee te houden. Zo wordt echt leer steeds meer vervangen door mycelium leer, wat gemaakt wordt van paddestoelen. Ook kun je denken aan plastic items die gemaakt zijn van gerecycled petflessen. Nog een grote trend is het gebruik van duurzaam hout. Zo er bijvoorbeeld tafels gemaakt van het hout van een mangoplant. Als deze plant geen vruchten meer geeft, kan het hout nog prima gebruikt worden voor een mooie tafel of stoel.

Wandkleden

Heb je in je interieur een groot stuk muur waarvan je niet weet wat je ermee moet doen? Dan kan een wandkleed een uitkomst zijn. Hiermee kleed je snel de ruimte aan. Ze komen in werkelijk alle kleuren en met allerlei verschillende vormen en patronen, dus er is een wandkleed wat past bij de rest van je inrichting. Een bijkomend voordeel is dat de akoestiek in de ruimte verandert. Als het wat hol klinkt in je woonkamer bijvoorbeeld, dan helpt een wandkleed de echo weg te dempen. Zo creƫer je een veilig en gezellig gevoel in huis.

Ronde vormen

Ronde vormen

Nummer vier van de vier interieurtrends voor 2022 is minder een item en meer een stijl. Een trend waarvan vaak gezegd wordt dat we hem terug gaan zien volgend jaar is namelijk het gebruik van ronde vormen. Meubels en decoratiestukken met zachte en vloeiende lijnen doen het nu al goed en gaan we zeker in 2022 veel terugzien. Het resultaat van de ronde vormen is meer rust en eenvoud in je interieur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply