44

inspiratie voor een vintage interieur

een vintage interieur via

Het is nog steeds een trend om in het interieur een beetje terug te gaan in de tijd. Niet alleen in het interieur, we genieten bijvoorbeeld weer volop van het spelen van lp’s, de letterborden zijn terug, de ouderwetse lampen, retro caravans en mooie ouderwetse fotoapparatuur met prints. Ik geniet ervan, want deze items brengen namelijk ook een beetje kleur in ons leven.
Wil je een vintage look in je huis, dan mogen een aantal zaken niet ontbreken:

retro meubilair in een vintage interieur

Allereerst staat of valt de basissfeer met de keuze van het meubilair. Je kunt deze vinden in kringloopwinkels, retro meubelzaken, maar er is ook nieuw meubilair weer in een retrolook te vinden. Deze zijn dan wat ronder van vorm, met een vintage dessin, gemaakt van leer en/of met een ouderwets biesje of randje.

 

vintage look

vintage meubilair via in huis

vintage kamerplanten

Sowieso halen we weer veel kamerplanten in huis, Fijn! Bij een vintagelook horen extra veel planten, nog leuker. Ik denk dan bijvoorbeeld aan grote kamerplanten, maar ook hangplanten en veel cactussen. Deze planten zet of hang je in groepjes, samen met retro vazen en retropotten, ik herinner me het nog….

vintage interieur

een hoekje met cactussen via

een muziekhoek

Het vinyl is terug, we draaien weer veel plaatjes en lp’s. Hoe het kan weet ik niet, maar er zijn nog veel platenspelers van vroeger die je nu weer in je interieur kunt zetten. Gelukkig zijn er ook veel nieuwe (ouderwetse) varianten verkrijgbaar, doet het geluid goed denk ik zo.

vintage interieur

een ouderwetse platenspeler via

een vloerkleed

Bij een vintage interieur ligt een vloerkleed bij de zithoek of bij de eethoek.  De kleden hebben een wat ouderwetse look en een wat uitgesproken patroon of dessin, maar mogen beslist niet ontbreken.

vintage interieur

een vloerkleed hoort erbij via

de raambekleding

Bij deze woonstijl hoort een passende raambekleding. Je ziet vaak dat er gekozen wordt voor mooie vouwgordijnen. Je kunt deze vouwgordijnen in allerlei uitvoeringen en stoffen krijgen en het helemaal passend maken naar je interieur. Ze helpen goed bij te veel lichtinval en houden de kou tegen in de winter. Handig!

vintage interieur

een vouwgordijn bij de vintage keuken via 

Het fijne van een vintage look aan je interieur is dat je niet zo gebonden bent wat hoort of niet hoort. Uiteindelijk moet je altijd doen wat je mooi vindt, maar bij deze stijl passen kleuren, vormen en formaten heel snel bij elkaar. Nu je veel spullen uit deze stijl kunt vinden, is het extra leuk om op jacht te gaan.

vintage interieur

een ouderwetse leren bank vouwgordijnen

Show Comments

2 Comments

  1. Eva 7 maart 2017

Leave a Reply