44

Een landelijke sfeer in je tuin creëren

Je hebt moderne, industriële en onderhoudsarme tuinen. Maar de laatste jaren maakt ook de landelijke tuin weer een comeback. De landelijke tuin kenmerkt zich door veel groen, mooie planten en een gezellige sfeer. Er wordt weinig gebruik gemaakt van strakke materialen zoals metaal of beton. In plaats daarvan zijn hout en riet veel gebruikelijker. Creëer jij ook een landelijke sfeer in je tuin?

1. Goede verharding / groen verhouding

In de onderhoudsarme tuin is meestal veel verharding en weinig groen. In de landelijke tuin is dat andersom. Natuurlijk kun je delen verharden, bijvoorbeeld voor een terras of een pad. Maar het grootste deel van de tuin wordt zo natuurlijk mogelijk gehouden. Dus met grond en met beplanting, bijvoorbeeld gras of sierstruiken. De verharding / groen verhouding is in de landelijke tuin sterk geneigd richting groen.

Landelijke tuin tuinpad

2. Landelijke tuinmeubels

Bij een landelijke sfeer in de tuin mag je zeker de tuinmeubels niet vergeten! Deze hebben veel invloed op het uiterlijk van je tuin. Vooral riet en wicker passen goed bij de landelijke stijl. Neem bijvoorbeeld een mooi wicker tuinset. Dit type vlechtwerk is fijnmazig en je kunt zowel natuurlijk wicker als kunststof wicker gebruiken. Beide soorten zien er mooi uit en geven een extra natuurlijke uitstraling aan je tuin.

Landelijke rieten tuinmeubels

3. Kleurrijke beplanting

In de landelijke tuin wil je natuurlijk genieten van mooie planten. Combineer vooral verschillende soorten groen met elkaar, zodat je veel kleur in de tuin krijgt. Verder kies je natuurlijk ook planten en bloemen die mooi bloeien. Ga voor kleuren die bij elkaar passen en bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Vergeet vooral niet om mooie winterbloeiers te planten en wintergroene planten die ook in het donkerste seizoen kleur geven aan de tuin.

Gezellige planten in landelijke tuin

4. Spelen met natuurlijke elementen

Je kunt altijd spelen met verschillende natuurlijke elementen. Zo is het erg leuk om een klein watervalletje in de tuin te hebben. Je kunt ook iets bijzonders maken van een set bloembakken of bijvoorbeeld een groene muur maken van de schutting. Of je kiest voor leuke zelfgemaakte schutting decoraties. Ook van een tuinpad kun je een mooi en natuurlijk element maken, bijvoorbeeld door te kiezen voor houtsnippers of natuursteen. Zo kun je alles in de tuin op elkaar afstemmen tot de perfecte balans.

Landelijke decoraties in de tuin

5. Landelijke accessoires en decoraties

De landelijke stijl heeft ook typische passende accessoires en decoraties. Er wordt veel gebruik gemaakt van licht steigerhout. Je ziet ook vaak zo’n schattig trappetje of laddertje waar dan plantjes op worden gezet. Een leuk decoratief tuinset is ook altijd een echte sfeermaker. Wil je de tuin landelijk inrichten, dan ga je dus op zoek naar passende accessoires en decoraties die thuishoren in deze stijl. Zo creëer je een prachtige tuin met veel oog voor detail.

Landelijke tuin klein

De landelijke tuin is niet voor niets weer populair aan het worden. Het is een heerlijke stijl waarin je echt optimaal kunt genieten van het groene buitenleven. De andere stijlen die de laatste jaren populair waren zijn ook prettig, maar die missen het groen en de gezelligheid van de landelijke tuin. Wil jij graag je tuin landelijk inrichten? Hopelijk heb je hier voldoende inspiratie gevonden. Check hier nog andere leuke tuinideeën!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply