26

Inbraak in de winter voorkomen: 6 tips

Wintertijd is inbraaktijd. Het wordt steeds vroeger donker en er zijn minder mensen op straat te vinden. Daar maken de inbrekers graag gebruik van! Tijdens de donkere periode is het namelijk makkelijker om ongezien een huis binnen te sluipen en waardevolle spullen mee te nemen. Check daarom vandaag nog hoe het ervoor staat met de beveiliging van je woning. De onderstaande tips helpen je vast goed op weg.

Tip 1. Plaats buitenverlichting om je woning

Hoe meer buitenverlichting er rondom je woning aanwezig is, hoe minder aantrekkelijk het wordt voor inbrekers. Hang daarom een lamp (met bewegingssensor) bij de voor- én achterdeur, bij je schuur of garage, zet buitenlampen langs het pad en in de buurt van grote ramen. Vaak ziet het er in de winter ook nog eens heel gezellig uit. Win-win!

Tip 2. Laat binnen een lampje aan

Doe alsof je thuis bent – juíst als je er niet bent. Laat altijd een paar lampen aan in de woonkamer en keuken. Ben je meerdere dagen op pad? Maak dan gebruik van een tijdschakelaar of kies voor verlichting die je op afstand kunt besturen.

Tip 3. Koop sloten met een keurmerk

Een inkoppertje, maar zeker niet onbelangrijk: zorg voor goed hang- en sluitwerk. Investeer liever wat meer geld in een extra sterk slot met bijvoorbeeld het Politie Keurmerk Veilig wonen. Bij sommige verzekeraars krijg je na aanschaf van zo’n hoogwaardig slot zelfs korting op de inboedelverzekering. De moeite waard om te checken!

Tip 4. Leg waardevolle spullen niet in het zicht

Leg nooit waardevolle spullen in de vensterbank of vlak bij het raam. Hoe minder er in het zicht ligt, hoe beter. Zo maak je de verleiding tot inbraak niet groter.

Tip 5. Scherm de voordeur niet af

Wat juist wel in het zicht mag zijn, is de voordeur. Zo kunnen ook buurtbewoners in de gaten houden of er een inbreker bij de voordeur aan het rommelen is. Zet daarom liever geen grote boom of heg vlak naast de deur.

Tip 6. Sluit een woonverzekering af

Bij de derde tip hebben we het al even benoemd, maar we benadrukken graag nog eens hoe belangrijk een goede woonverzekering is. Ondanks alle getroffen maatregelen is het helaas mogelijk dat het alsnog misgaat. Dan is het fijn als schade door inbraak, diefstal en vandalisme wordt verzekerd. Heb je je nog niet eerder in woonverzekeringen verdiept en wil je bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten? Kijk dan op de website van Allianz Direct voor meer informatie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply