40

Buitenverlichting: praktisch en sfeervol

De donkere maanden komen er weer aan. Voor veel mensen een reden om de winterkleren van zolder te halen en de tuin winterklaar te maken. Maar heb je ook je buitenverlichting al nagekeken? Vooral in de wintermaanden is buitenverlichting belangrijk. Het zorgt voor extra veiligheid rondom het huis. Daarnaast kan het ook heel mooi, gezellig en sfeervol zijn!

buitenverlichting

De veiligheid van verlichting

Een buitenlamp met sensor zorgt ervoor dat het licht automatisch aan gaat. Er zijn twee soorten sensoren: een lichtsensor en een bewegingssensor. De lamp met lichtsensor wordt vooral gebruikt bij voor- en achterdeur. Deze brandt in principe de hele nacht en zorgt zo dat je goed kunt zien waar je loopt. Bovendien zullen inbrekers minder snel de voor- of achterdeur proberen open te breken, omdat ze in het licht goed zichtbaar zijn. De lamp met bewegingssensor wordt vooral gebruikt op het erf, bij de ramen en bij het tuinpad. Deze lamp gaat aan wanneer er iemand langsloopt. Voor jezelf praktisch zodat je alles goed kunt zien in het donker, voor inbrekers een goed afweermiddel. Een plotseling aanspringende lamp trekt namelijk behoorlijk de aandacht, dus zullen ze liever ergens anders heen gaan.

Sfeervolle buitenverlichting zoeken

Dat verlichting praktisch is en zorgt voor meer veiligheid, betekent helemaal niet dat de verlichting niet mooi is. Natuurlijk zijn er aanbieders die vooral veilige lampen aanbieden, waarbij niet is nagedacht over de vormgeving. Gelukkig zijn er echter ook verschillende sites en webshops waar je verlichting kunt vinden die wél mooi en sfeervol is. Kies voor een lamp die niet alleen ’s avonds fijn licht geeft, maar die overdag ook mooi is. Je kunt ook kiezen voor een lamp die er mooi uitziet en die geen sensor heeft, want deze kun je vaak ook los kopen en monteren.

Buitenverlichting in de tuin

In de tuin kies je vaak voor andere verlichting dan bij je huis. Heb je een wat grotere tuin? Dan kies je voor mooie buitenverlichting met sensor langs het tuinpad. Verder kun je natuurlijk je terras extra verlichten. Bijzondere elementen, zoals standbeelden of vijvers, kun je apart verlichten met behulp van weggewerkte spots. Zo creëer je veel extra sfeer in de tuin en kun je er ook in de donkere maanden volop van genieten!

Buitenverlichting is heel praktisch, maar kan zeker ook sfeervol zijn! Zoek daarom goed naar de verschillende mogelijkheden en opties. Bedenk ook dat je voor verschillende doelen verschillende soorten buitenverlichting kunt uitzoeken. Zo kies je meestal een heel andere lamp bij de voordeur dan voor het verlichten van je terras. Het is het handigst om een buitenlamp met sensor te gebruiken rondom je huis, maar als je een mooie lamp ziet zonder sensor kun je deze vaak ook los installeren. Zo heb je dus altijd de keus uit mooie en sfeervolle buitenverlichting.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply