42

mooie posters aan de wand

[:nl]

mooie posters

een poster van pixers

Mooie posters… dat klinkt best wel ouderwets! Maar nee hoor, de poster is weer terug in het interieur. Ik kan alleen maar zeggen: goed idee.

Een poster is een aanplakbiljet of een of een bedrukt stuk papier, vaak groter dan een a4, dat opgehangen kan worden. Posters worden gebruikt voor het bekendmaken van een boodschap of als wandversiering, zoals een grote foto van een persoon, een landschap, of van een schilderij als kopie.

de geschiedenis

Het gebruik van een afbeelding op een poster werd bedacht in Frankrijk en raakte rond 1890 in de mode in heel Europa.

Men begon ook posters te maken voor sportwedstrijden en voorstellingen als het theater en het circus. Ook werden er educatieve poster voor op scholen gemaakt waar bijvoorbeeld wereldkaarten, planten en dieren op afgebeeld stonden.

In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden posters gebruikt voor propaganda waarmee men de publieke opinie probeerden te beïnvloeden.

In de jaren veertig kwamen de posters voor persoonlijk gebruik. Het begon met posters van pin-upgirls, die vooral populair waren bij soldaten aan het front. Daarna volgden posters om stripboeken en  films te promoten en kwamen er posters van beroemdheden zoals filmsterren en popsterren.

De populariteit van posters gaan af en aan. Nu zie je ze weer veel in het interieur verschijnen. Het leuke is dat je ze nu in je juiste formaat kunt bestellen. Zo past het altijd in je interieur! Op de site van pixers vind je veel leuke exemplaren!

mooie posters

posters via pixersize

mooie posters

poster in de woonkamer via pixers

mooie posters

een poster in je slaapkamer via pixersize

 

Show Comments

One Response

  1. Magda 6 juli 2015

Leave a Reply