22

Huis verkopen in omgeving Amsterdam of Zaandam?

De huizenprijzen zijn hoger dan ooit. De vraag naar woningen is ook nog nooit zo groot geweest. Zeker in de omgeving van Amsterdam en Zaandam is de vraag groot. Het is dan ook een eitje om je woning er te verkopen. Misschien twijfel je nog. Is dit wel het juiste moment om je huis te verkopen? En hoe kun je je huis te koop zetten? Een paar tips om je bij je beslissing te helpen.

Is dit het juiste moment om mijn huis te verkopen?

Het is een goed moment om je huis te verkopen. De woningmarkt heeft moeilijke jaren gekend, maar nu is de tijd van stijgende huizenprijzen weer aangebroken. De prijzen stegen naar een recordhoogte, en overbieden lijkt de norm geworden. Wie heeft geïnvesteerd in stenen, zal daar nu de vruchten van plukken.

Met name in de grote steden, zoals Amsterdam en Zaandam, is de vraag erg groot geworden. Je moet alleen wel een alternatief hebben om naartoe te verhuizen. En ook die woningen zijn weer aan de prijs.

Tip: verhuis niet alleen om de huizenprijzen

Dat is ook meteen de tip: verhuis niet alleen om de huizenprijzen. Als je van Amsterdam naar het noorden verhuist, waar de huizen goedkoper zijn, zul je merken dat je meer waar voor je geld krijgt. Maar als je in Amsterdam of Zaandam blijft, merk je dat er eigenlijk maar weinig van je winst overblijft. Verhuizen naar het noorden kent dan ook weer nadelen, zoals reistijd als je familie wilt bezoeken.

Ben je toch voornemens om te verhuizen? Dan is het een goed idee om de verschillende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een makelaar of een verkoopplatform te bekijken. Op welke manier behaal jij het meeste rendement? Wie kan jou het best helpen? Wie heeft de meeste expertise?

Tip verhuis niet alleen om de huizenprijzen

Eerst de waarde laten bepalen, dan verkopen

Het is een goed idee eerst de waarde te laten bepalen. Dan weet je wat je woning waard is, en wat de opbrengst zal zijn. Aan de hand daarvan kan je een weloverwogen beslissing nemen om je huis al dan niet te koop te zetten. Huis verkopen in omgeving Amsterdam of Zaandam? Dat kan een prima beslissing zijn. Zeker als je je huis wilt verkopen om andere redenen dan alleen de huizenprijzen. Denk bijvoorbeeld aan meer rust of meer ruimte.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply