De koffietafel stylen: tips en inspiratie

We hebben allemaal wel een salontafel in de woonkamer staan. Gewoon omdat het praktisch is en zo mooi staat bij de bank. Maar heb je eigenlijk wel eens nagedacht over de items die je op deze koffietafel zet? Een paar kleine accessoires geven namelijk een finishing touch aan je interieur! Vandaag delen we 5 inspiratiebeelden en een aantal handige tips.

Huiselijke koffietafel inspiratie

Een dienblad is zo’n perfect decoratiestuk voor op je salontafel. En het is nog praktisch ook! Je kunt het gebruiken om drankjes te serveren en eenvoudig wegzetten als je de hele tafel nodig hebt. Ook zorgt het ervoor dat losse items automatisch een mooi geheel vormen. Je zet ze namelijk als een groepje neer op het dienblad of plateau. Van kopjes en kaarsen tot planten en beelden – met deze huiselijke koffietafel decoratie kun je eigenlijk de fout niet ingaan!

Chique ronde koffietafels

Ronde tafels met een verfijnd onderstel zijn erg populair op dit moment. De bovenstaande salontafels zijn gezellig aangekleed met een stolp, een (fruit)mand en stijlvolle onderzetters. Een goede chique basis heeft niet veel poespas nodig.

Scandinavische koffietafels met decoratie

De stolp past ook heel goed bij een Scandinavische woonkamer. Bij deze houten koffietafels is er gekozen voor twee witte kaarsen in plaats van een groene plant. Dit heeft een frisse uitstraling. Daarnaast staat een bijpassende witte bloempot met een minimalistische plant erin. Tip: Wees vooral niet bang om kleurrijke bloemen erbij te zetten als je het toch te saai vindt. Het gaat erom dat jij blij bent met het totaalplaatje!

Koffietafel van glas met planten

De glazen koffietafel is weer helemaal hot! Deze variant met zwart metaal is industrieel, modern en trendy. Op het onderste blad kun je een paar mooie tijdschriften of je favoriete boeken neerleggen. Deze zijn namelijk ook zichtbaar als je vanaf de bovenkant kijkt. Probeer de aankleding van het glazen tafelblad wat rustiger te houden. Bijvoorbeeld met twee kleine kamerplanten, een marmeren dienblad of met gouden accessoires voor een chique touch.

Landelijke houten koffie tafel met vaasjes

Een robuuste houten salontafel past perfect bij de landelijke stijl. Bij dit interieur hoef je geen tierelantijntjes uit de kast te halen. Een paar vazen in aardetinten is vaak al genoeg. Tip: Geef deze accessoires een speelse touch door de (nep) bloemen of takken niet ín de vaas te zetten, maar door ze ervoor te leggen. Het klinkt een beetje gek, maar het is echt heel stijlvol!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply