36

7 tips voor een badkamer makeover

Photo by David Cohen on Unsplash

Als je een badkamer makeover wens, dan is het goed om een plan de campagne te maken. Een badkamer kost al gauw een paar duizend euro en deze wil je vast goed besteden. Het is belangrijk om je goed te oriënteren. Het is goed om te bezuinigen, maar doe dit niet op materiaal, kwaliteit en man-uren. Wat je wil laten doen, kun je het beste zo goed mogelijk doen.

wensen voor een badkamer makeover

Als je de badkamer gaat veranderen is het goed om een paar zaken te overdenken. Denk bijvoorbeeld na over de manier waarop je de ruimte wilt gaan gebruiken, wie de gebruikers zijn en wat je er in wilt zetten. Maak een woordspin met het woord badkamer in het midden. Maak steeds een nieuwe arm met een onderwerp dat belangrijk is voor je badkamer. Bijvoorbeeld een arm badkamermeubelen, of verlichting of wandafwerking. Werk deze armen uit met zaken die jij graag in je badkamer wenst. Deze kun je dan gebruiken bij het laten maken van offertes.

wandafwerking

De wanden in de badkamer kunnen erg vochtig worden en daarom zijn er een aantal mogelijkheden voor de wand. Zo kun je denken aan tegels, glas, speciale stuc of speciale verf.

slimme indeling

Als je de badkamer gaat verbouwen, wil je soms de hele boel omgooien. Realiseer je dat een totale veranderingen veel kosten met zich meebrengen, zo ben je veel kosten kwijt aan het verleggen van het leidingwerk.

verlichting

Een goede basisverlichting is belangrijk en kan tijdens de verbouwing worden ingebouwd. Gebruik speciale lampen, spotjes en schakelaars die speciaal voor de badkamer gemaakt zijn. Zorg dat rond de spiegel genoeg verlichting is, wel zo gemakkelijk om alles goed te zien…

ventileren

Het is belangrijk dat de badkamer niet vochtig wordt, zodat er geen schimmel en vochtplekken komen. De badkamer moet goed geventileerd worden. Er zijn naast natuurlijke ventilatie veel mogelijkheden. Laat je goed voorlichten.

isoleren

Zorg dat er in uw badkamer goed geïsoleerd is. Als er weinig temperatuur verschil is, is het moeilijker voor een schimmel om te gaan groeien. Isoleren kan met dubbele ramen en isolatie in de wand en plafond. Laat je goed voorlichten.

de vloer

Het is handig als de vloer in de badkamer tegen een stootje kan en waterafstotend is. De mogelijkheden zijn kurk, bewerkt beton, vinyl,maar meestal worden tegels gebruikt. Tegels zijn eenvoudig in het onderhoud, makkelijk schoon te houden en eenvoudig om te leggen. Bij tegeldpot vind je een enorme keuze aan tegels en vloertegels. De tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling die je graag wenst.

Succes met je badkamer klus!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply