25

Huis kopen? 5 voorbeelden van verborgen gebreken

Het is bijna zo ver, de officiële koop van je droomhuis staat op de planning. Je bent er super blij mee en wil dan ook niet dat onvoorziene verborgen gebreken deze blijdschap verpesten. Want deze gebreken zouden wel eens voor veel extra kosten kunnen zorgen. Daarom is goed om rekening te houden met de meest voorkomende verborgen gebreken. Lees verder voor vijf voorbeelden van verborgen gebreken die regelmatig voorkomen.

Huis kopen? Ga voor zekerheid!

Wil je meer zekerheid bij het kopen van een huis? Dan is een bouwkundig rapport laten opstellen een verstandige keuze. Bij zo’n bouwkundige keuring wordt de woning geïnspecteerd door een bouwkundig specialist op gebreken en de onderhoudsstaat. Zo weet je precies waar je een toe bent.

1. Asbest

Is jouw droomhuis een wat ouder huis? Controleer dan altijd wat voor een materiaal ze hebben gebruikt ter isolatie want dit zou wel eens asbest kunnen zijn. Deze stof is tegenwoordig verboden omdat het schadelijk voor de gezondheid is gebleken. De kans is dan ook groot dat je asbest moet laten verwijderen en dit brengt kosten met zich mee. 

2. Verzakte vloer

Een verzakte vloer kan voor veel problemen zorgen; het kan zorgen voor scheuren in dragende muren en het kan mogelijk leidingen die onder de vloer liggen breken, zoals gas of waterleidingen. Dit kan dus ook voor erg veel problemen zorgen en onvoorziene kosten met zich meebrengen.  

3. Problemen met de leidingen

Controleer ook altijd wat de status is van de leidingen van het huis. Zijn deze ouder en niet goed onderhouden dan kunnen ze gaan roesten en lekken waardoor je huis verandert in een waterballet. Daarnaast zou je ook kunnen controleren of water goed door de leidingen loopt en of verstoppingen voorkomen kunnen worden. 

4. Rottende kozijnen of dakconstructie

voorbeelden verborgen gebreken

Houten balken op bijvoorbeeld de zolder of als kozijnen kunnen erg makkelijk gaan rotten. Insecten vestigen zich graag in hout en zorgen ervoor dat het hout verzwakt en dus gaat rotten. Kijk dan ook goed of je knaag gaten kan ontdekken en of er niet over deze gaten heen is geverfd. Een veilig huis is een fijn huis. 

5. Een niet werkende CV ketel

Een slecht werkende CV ketel kan zorgen voor veel erg veel extra kosten. Het vraagt dan namelijk veel meer energie om een ruimte op te warmen, waardoor je extra energiekosten kan rekenen. Om dit te voorkomen kun je het beste leeftijd van de CV ketel checken, deze kan namelijk ongeveer 12 tot 15 jaar meegaan. Is die ouder, dan is hij echt aan vervanging toe.

Wil je precies weten wat de onderhoudsstaat van een woning is? Vraag direct een bouwkundige keuring aan bij Huiskeur om meer zekerheid te krijgen bij het kopen van een huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply