17

Manieren om dynamiek in de tuin te brengen 

Een tuin is een onderdeel van het huis waar je met mooi weer veel tijd in doorbrengt. En gelukkig is daarbij het mooie weer echt aangebroken in Nederland. Veel mensen nemen daarom de tuin onder handen, zodat ze optimaal kunnen genieten van het mooie weer terwijl ze in de tuin zitten.

Een tuin inrichten kan echter een moeilijke taak zijn, voornamelijk omdat je vaak te maken hebt met een rechthoekig stuk grond. Om toch meer dynamiek in deze rechthoek te krijgen zijn er een aantal dingen die je kan doen voor een mooiere tuin. In dit artikel bespreken we hoe je meer dynamiek creëert in je tuin, zodat je tuin niet alleen te gebruiken is voor de zomer, maar ook enorm mooi is!

Zorg voor planten van verschillende hoogtes.

Natuurlijk is het belangrijk om planten te hebben in de tuin. Maar kies voor planten die niet dezelfde hoogtes hebben. Denk bijvoorbeeld aan taxus kopen die je als omheining voor je tuin gebruikt. Zo krijg je meer groen in je tuin! Maar naast de taxus is het ook fijn om een boom te hebben in de tuin, zodat je ook in de hoogte versiering hebt. Vergeet daarbij niet dat er ook op lager niveau versiering moet zijn. Neem bijvoorbeeld hyacint struiken voor de versiering of maak een bloembed met narcissen voor de lente.

Een speelplek voor de kids

Een speelplek voor de kids

Naast het relaxen en genieten van de tuin is het ook leuk om een speelplek voor de kids te hebben. Dit doen meeste mensen door wat gras aan te leggen in de tuin. Als je geen fan bent van gras dan zijn er verschillende siergrassen die misschien je overhalen om toch gras in de tuin te halen. Gras wordt veelal in stroken geleverd en koop je dus vaak per vierkante meter. Laat dit je niet weerhouden om meer dynamiek te krijgen in de tuin en val niet voor een vierkant stuk siergras, omdat het gras recht wordt geleverd. Kies in plaats daarvan voor een ronde of ovale vorm, waardoor je meer dynamiek creëert in de tuin die veel mensen over het hoofd zien.

Leg een weelderig pad aan

Een andere, goede manier om meer dynamiek in de tuin te creëren is door een pad aan te leggen in de tuin die weelderig door de tuin loopt. Hier bedoelen we mee dat het pad van de achterdeur van het huis naar de deur van de schuur geen recht pad hoeft te zijn. Maak in plaats daarvan een kronkelend pad waar je genoeg struiken, bloemen en gras aan kan leggen om een weelderig maar dynamiek beeld te scheppen van je tuin.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply