8

Houd insecten buiten en stijl je huis met een hor

Mieren, vliegjes en fruitvliegjes zijn de meest voorkomende insecten in Nederland. Vooral vliegen die veel in huis voor komen zijn gek op voedsel en zullen erop afkomen als ze een kans krijgen. Ze kunnen op voedsel oppervlakken landen en hun speeksel achterlaten, wat enzymen bevat die voedsel helpen afbreken, maar tegelijkertijd kan het voedsel besmetten en bederven. Ondanks dat het aantal insecten in Nederland afneemt kun je het beste je huis er tegen beschermen. De beste oplossing om dit probleem die vooral in de zomermaanden optreed te voorkomen is door een plissehordeur te plaatsen en een insecten plakstip op te hangen.

De opkomst van de hordeuren

De insectenplagen zijn al een eeuwenoud probleem en dit werd dus al snel opgelost. Het gaat zo ver terug dat de eerste oplossing kwam in 1865. In deze tijd gebruikte ze simpel gaas dat niet zou roesten. Met de tijd is het mooier geworden en hebben we nu  verschuifbare hordeuren. Deze deuren kunnen geplaatst worden in de deuropening en de raamopening. Omdat niet elke deur en raam gelijk is kun je een hordeur op maat laten maken.

Zo stijl je je huis met een hor

hordeur op maat

Naast de praktische functie voegen horren iets extra’s toe aan je interieur. In de zomer zijn wij mensen vrolijker en een hor assoseer je direct met de zomer omdat die in de winter in de kast ligt. De perfecte styling van je woning en een hor schuilt in de zorgvuldige keuze van stijl, materialen en details die naadloos aansluiten bij de uitstraling van je huis. Bij een moderne inrichting passen slanke, minimalistische horren met elegante aluminium frames, terwijl klassieke woningen juist baat hebben bij warme houten horren met verfijnde ornamenten. De kleur en afwerking van het gaas zijn van belang; een transparant en fijnmazig gaas houdt het uitzicht naar buiten en zorgt voor een lichte en luchtige sfeer. Daarnaast kunnen op maat gemaakte horren perfect passen bij elke deuropening of raam, waardoor ze een naadloze aanvulling vormen op het geheel. Met oog voor detail en harmonieus design kan een hor een waardevolle en prachtige toevoeging zijn aan je huis, waardoor zowel insecten als bewoners met volle tevredenheid kunnen genieten van de woning.

Hoe een hordeur verbinding maakt met de buitenwereld

Een hordeur biedt meer dan enkel bescherming tegen insecten; het opent je woning met de buitenlucht. Op zomerse dagen kunnen de deuren wijd open blijven staan, waardoor een verkwikkende bries vrij spel heeft en het huis één wordt met de natuurlijke omgeving. Hierdoor creëert de verbinding tussen binnen en buiten, je krijgt het gevoel van ruimtelijkheid en het bevordert ook een gezonde luchtstroom die de algehele luchtkwaliteit in huis verbetert. Het frisse aroma van bloemen, het zachte ruisen van bladeren en het zachte gefluit van vogels dragen bij aan de serene ambiance in huis. De hordeur heeft meer te bieden dan alleen de insecten buiten laten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply