22

Hond gewond? Deze natuurlijke zalf versnelt de genezing!

Is je hond flink te grazen genomen door een andere hond of heeft ‘ie een lel van de kat gekregen? Dan kan dat helaas resulteren in een lelijke open wond. Op zoek naar de beste verzorging voor de snelste genezing? Dan moet je deze natuurlijke zalf hebben!

Wat je hond ook mankeert, je wil natuurlijk hoe dan ook de allerbeste verzorging voor je trouwe viervoeter. Zo kies je de beste wormenkuur voor je hond, check je hem regelmatig op vlooien en teken en doe je er natuurlijk alles aan om eventuele pijn versneld te genezen en te verzachten. Zo ook wanneer je hond om wat voor reden dan ook een lelijke open wond heeft opgelopen. Onze tip voor een snelle genezing en fijne verzachting van de pijn? Honingzalf!

Honingzalf

Honingzalf

Honingzalf is een natuurlijke wondzalf op basis van inderdaad, de naam zegt het al: honing! Door het hoge enzymgehalte helen wonden sneller. Daarnaast zorgen toegevoegde essentiële oliën voor een antibacteriële en schimmelwerende werking. De zalf heelt de huid niet alleen sneller omdat het het herstellend vermogen van de huid ondersteunt, het verzacht de wond ook nog eens. Daarbij zorgt de hoge ontsmettende werking ervoor dat wondinfecties voorkomen of verholpen worden.

De zalf heeft een lage PH waarde en is goed smeerbaar. Door de vette samenstelling blijft de zalf ook in een natte omgeving gewoon op zijn plaats. Wel zo fijn als je hond in de zomer nog wel eens een duik in het water neemt!

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je hond de zalf er weer aflikt, want de toegevoegde essentiële ingrediënten zorgen voor een bittere smaak waar dieren absoluut geen fan van zijn! Daar blijven ze waarschijnlijk dus wel van af! Wel kun je eventueel een pleister of gaasje over de ingesmeerde wond doen, zodat de zalf nog beter op z’n plek blijft zitten. Niet alleen fijner voor de genezing, maar natuurlijk ook om eventuele vlekken op je meubels of muren te voorkomen.

Ook voor andere (huis)dieren

Overigens is deze zalf niet alleen handig om in huis te hebben voor je hond, ook andere huisdieren hebben baat bij honingzalf. Zo kun je de zalf ook gebruiken voor katten, vogels, knaagdieren, konijnen en andere grote of kleinere dieren.

Kortom, een perfecte zalf om standaard in huis te hebben voor allerlei dieren in en rondom je huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply