17

Home office tips voor thuiswerkers

We leven momenteel in een tijd van thuiswerken. Door corona waren veel kantoren vrij van werknemers en werden ze gedwongen thuis te werken. We snappen dat je het thuiswerken niet volhoudt wanneer de omstandigheden niet goed zijn. Zorg dus dat je goede kantoormeubelen en een geschikte werkplek hebt. Hiernaast zijn er ook genoeg andere manieren om je thuiswerkplek aangenaam te maken. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Kies de juiste kantoormeubelen

Kantoormeubelen kunnen prijzig zijn, maar het is belangrijk dat je een goede werkplek hebt, ook thuis. Dit staat beschreven in de Arbowet. Ga na met jouw werkgever of je hier een vergoeding voor kunt krijgen. Jouw werkgever is namelijk verantwoordelijk voor een goede thuiswerkplek. 

Kies onder andere voor een goede bureaustoel. Deze maakt jouw thuiswerkplek een stuk aangenamer. Wees wel bewust van je houding tijdens het werken. Dat je een goede bureaustoel hebt, zegt niet dat je er ook goed gebruik van maakt. Je wilt natuurlijk geen last van je rug hebben na een werkdag. Het bureau zelf is ook een belangrijk element binnen jouw thuiswerkplek.

Ruim je werkplek regelmatig op

Je ouders zeiden het vroeger waarschijnlijk vaak tegen je: “Ruim je plek op!”. Het is cliché, maar vaak nog niet vanzelfsprekend. Wanneer jouw werkplek netjes en georganiseerd is, kun je je beter concentreren en leidt de ruimte minder af. Zorg dat je na werktijd even de gebruikte pennen, kladblokken en oplader opruimt. Zo begin je de volgende dag met een schone lei.

Plaats ook een prullenbak bij je werkplek. Zo voorkom je een hoop rommel aan het einde van je werkdag. Wanneer je geen aparte werkplek hebt, doe je je medebewoners hier ook een groot plezier mee. 

Kies de juiste ruimte

Kies de juiste ruimte

Het kiezen van de juiste ruimte is ook erg belangrijk. Heb je een kamer over? Richt deze dan in als werkplek. Wanneer je geen aparte ruimte hebt, kun je je eigen hoekje creëren in bijvoorbeeld de woonkamer. Probeer een ruimte te kiezen waar je ongestoord kunt telefoneren en je niet afgeleid wordt  door geluiden van buitenaf. Wanneer er nog meer thuiswerkers zijn, is het verstandig om dit goed met elkaar af te stemmen.. 

Behoud de focus

Het hebben van goede kantoormeubelen is fijn, maar je dient je werkruimte ook nog goed in te richten. Wanneer je geen beweegruimte hebt, is dit slecht voor je focus en werk je vaak niet comfortabel. Zet je bureau vlak bij een raam en zorg dat het raam zich links of rechts van je bevindt wanneer je achter jouw laptop zit. Zo raak je niet snel afgeleid, maar heeft de ruimte wel genoeg daglicht. Zorg ook dat de ruimte niet te veel afleidende voorwerpen bevat. Zo kan een spelcomputer of een tv die aanstaat je erg afleiden tijdens het werken. Het kan wel helpen enkele decoraties toe te voegen aan de ruimte. Zo geef je je werkplek sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen of planten. 

Weet ook wat je wilt gaan doen voordat je de dag begint. Maak een planning en houd je hieraan. De juiste muziek kan helpen bij het behouden van je focus. Zoek een geschikte playlist of zet zachtjes de radio aan. Wij wensen je veel werkplezier!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply