28

Hoe zorg je voor een sfeervolle tuin? 6 tips!

De tuin is wat ons betreft een van de fijnste plekken bij een woning. Als het weer het ook maar even toelaat, is het genieten geblazen om buiten te zitten. Maar dan wil je natuurlijk wel een beetje gezelligheid om je heen hebben! Hoe zorg je voor een sfeervolle tuin? Lees onze tips!

Een gezellige tuinbank

Waar we meteen aan denken bij een gezellige tuin? Een bankje om op te zitten! ’s Ochtends buiten een kop koffie drinken, urenlang een boek lezen of gewoon lekker naar de bloemen kijken: het is goed vertoeven op een fijne bank in de tuin. Wil je een bankje met een leuke look? Dan is een parkbank in de tuin een fraai idee: dat staat hartstikke sfeervol. Het mooie hout van zo’n bank maakt de look compleet. En wat ook zo ideaal is? Een parkbank is gemaakt om buiten te staan – en gaat dus lekker lang mee.

Een groene tuin maakt blij

Een groene tuin maakt blij

Vandaag de dag wordt er helaas steeds vaker voor een grijze tuin gekozen. Maar je kunt stenen en tegels juist beter vervangen voor groen! Hoewel een groene tuin om wat meer onderhoud vraagt, word je er wel een stuk gelukkiger van. En niet alleen jij: een groene tuin is ook beter voor de natuur en de dieren! Met een groene tuin kies je tevens voor veel meer sfeer. Zeg nu zelf: zit je liever tussen de stenen of de planten?

Veel kleurrijke bloemen in de tuin

Bij een groene tuin horen kleurrijke bloemen. Die maken je tuin éxtra sfeervol! Geel, rood, oranje, paars of roze: bloemen zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden. En combineren mag! Maak er een gezellige mix van: daar raak je niet op uitgekeken. Verder is het de kunst om in de lente en zomer iedere maand iets anders in de bloei te hebben staan. Zo geniet je zo lang mogelijk van je levendige tuin, boordevol sfeer!

Sfeervolle verlichting in de tuin

Als het donker wordt, hoef je nog niet meteen naar binnen toe als je goede verlichting in je tuin hebt. En kies daarbij het liefst voor sfeervolle verlichting! Zo is een lichtslinger helemaal trendy: met meerdere lampenbolletjes eraan. Hang ‘m op aan je schutting of in een boom – en je zorgt meteen voor meer gezelligheid in de tuin. Ook leuk: hang lantaarns op, met een glazen huisje eromheen. En steek kaarsjes aan als je ’s avonds buiten zit, dat is lekker cosy.

Een vijver in de tuin

Heb je nog wat ruimte over? Dan is een vijver in de tuin echt een sfeervolle toevoeging! En het hoeft heus geen enorme vijver te zijn – ook een kleine vijver zorgt al voor meer gezelligheid. Zo’n vijver is een opvallende afwisseling naast de planten in je tuin. Doen dus!

Decoratie aan de schutting

Ten slotte is het leuk om decoratie aan je schutting te hangen. Zo’n schutting is vaak immers maar een saai onderdeel in de tuin, met slechts een praktisch doel. Maar als je er accessoires aan hangt, krijgt de schutting meteen een andere uitstraling. Waar je aan kunt denken? De lichtslinger bijvoorbeeld, waar we het hierboven al over hadden. Of mooie hangplanten, kleurrijke vlaggetjes of een houten vogelhuisje – om maar wat te noemen. Het is maar net wat jij gezellig vindt staan in je tuin!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply