27

4 tips om te besparen op verhuiskosten

Niet alleen verbouwen, klussen en een nieuwe woning inrichten kost geld, ook het verhuizen zelf kan aardig in de centen lopen. Gelukkig hebben we een aantal handige tips om hier toch nog flink op te kunnen besparen.

Met verhuiskosten krijg je hoe dan ook te maken. Maar hoe hoog deze kosten oplopen heb je zelf in de hand. Met de volgende tips kun je deze kosten aardig drukken.

1. Doe oude en onnodige spullen weg

Het is heel simpel: hoe meer spullen je meeverhuist, hoe duurder je uit bent. Of je nu een verhuisservice inhuurt of niet. Het kost simpelweg meer verhuisdozen, meer moeite en ook meer ruimte in de auto. En dat laatste betekent dus ook dat je mogelijk meerdere keren heen en weer moet rijden. Kortom: begin ruim van tevoren met ruimen, en doe alle spullen die je niet meer gebruikt of die kapot zijn weg. Wellicht kun je de kringloopwinkel er blij mee maken, of er via Marktplaats nog wat geld mee terugverdienen!

2. Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Lang niet iedereen maakt gebruik van een verhuisservice, voornamelijk vanwege de kosten die erbij komen kijken. Maar toch kan het voor veel mensen de prijs waard zijn, zeker wanneer je veel spullen hebt om te verhuizen of wanneer de afstand te lang is om heen en weer te rijden. Om niet helemaal voor een verrassing te staan qua prijs en om zeker te weten dat je het juiste verhuisbedrijf uitkiest is het verstandig om meerdere verhuisoffertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Hiervoor is het wel noodzakelijk om van tevoren al vast te stellen wat en hoeveel er precies verhuisd moet worden, zodat je de juiste grootte van de verhuiswagen kan bepalen.

3. Op een doordeweekse dag verhuizen is goedkoper

En als je dus wel gebruikt maakt van een verhuisbedrijf en de beste hebt uitgekozen aan de hand van de eerdergenoemde verhuisoffertes, wees dan ook slim met het plannen van de verhuisdatum. Oftewel: verhuis het liefst niet in het weekend of in de avond. Verhuisbedrijven rekenen namelijk vaak een toeslag van 25% op zaterdag en zelfs 75% op zondag! Het best kun je dus kiezen voor een doordeweekse ochtend of middag, want dat kan flink veel verschil maken in de prijs.

4. Verhuis gedeeltelijk zelf

Verhuis gedeeltelijk zelf

Uiteraard hoef je niet te kiezen tussen alles zelf verhuizen of alles laten verhuizen. Je kunt ook voor de middenweg kiezen en een gedeelte zelf verhuizen en inpakken en een gedeelte te laten verhuizen. Op die manier bespaar je ook op de verhuiskosten, omdat de professionele verhuizers zo minder hoeven te verhuizen en minder verpakkingsmateriaal nodig hebben. Hoewel dit volgens de verhuisbedrijven niet altijd de meest praktische oplossing is, kan het jou wel een hoop schelen in de verhuiskosten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply