22

Hoe kies ik de juiste tegels bij een badkamer?

Badkamertegels zijn de basis in een badkamer. Omdat de vloer en de wanden worden betegeld kan je eindeloos combineren van vorm, grootte een kleur. Er zijn een basisregel die op elke badkamer van toepassing is: Kies bij een grote badkamer een donkere vloer met grote tegels en bij een kleine badkamer je voor een lichte vloer met kleine tegels. Als je deze regel volgt creëer je optisch veel ruimte. 

Verschil in onderhoud

Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en slijtvast, maar kunnen vaak niet tippen aan de charme en het karakter van natuursteen. Hoewel niet elke soort natuursteen geschikt is voor gebruik in de badkamer, zijn er steeds meer toepassingen mogelijk. Zo kan je ook in je badkamer genieten van de authenticiteit van natuursteen. Gelukkig zien we ook steeds meer keramische tegels met een natuursteen uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan keramische marmerlook tegels. Bijna niet van echt te onderscheiden. Zo kan je een betaalbare badkamer creëren die onderhoudsvriendelijk is en dezelfde exclusieve uitstraling heeft als echt marmer.

Keuze in stijl

In een badkamer zijn er ontzettend veel combinatiemogelijkheden in kleuren, materialen, tegels en producten. Door van te voren badkamer inspiratie op te doen weet je beter welke stijl je mooi vind. Met die stijlkeuze wordt het namelijk gemakkelijker om weer keuzes te maken voor welke tegels je uiteindelijk gaat kiezen.

Uitstraling van tegels

Uitstraling van tegels

Kiezen tussen grote of kleine tegels is in grote lijnen kiezen voor het ruimtelijke gevoel. Grote tegels zorgen ervoor dat je badkamer veel groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Ze zijn ook makkelijker te onderhouden en dus hygiënischer, want ze hebben minder voegen waar vuil in kan terecht komen. Daarnaast hebben grotere tegels een verhoogde antislip-waarde.

Kies bij een grote badkamer een donkere vloer met grote tegels en bij een kleine badkamer je voor een lichte vloer met kleine tegels. Als je deze regel volgt creëer je optisch veel ruimte. Het type licht en hoe dit op de tegel valt heeft veel effect op de kleur. Een tegel in een uitstekend verlichte toonzaal, kan er anders uitzien in een badkamer met weinig licht of enkel kunstlicht. Dus als je dezelfde tegel op de vloer en wand gebruikt

Persoonlijk advies met een 3d-ontwerp

Bij het maken van een 3d-ontwerp krijg je een indruk hoe jouw gekozen badkamertegels staan in jouw nieuwe badkamer. Bij een 3d-ontwerp kan je precies de grootte, vorm en kleur van de tegels invoeren zodat je een realistisch beeld van de ruimte krijgt.  Vind je het lastig om de juiste tegel te bepalen? In onze winkels vind je veel complete badkamers.  Ook staan onze adviseurs klaar voor een passend advies en helpen wij je vrijblijvend op weg naar de juiste tegel in de badkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply