44

5 voordelen van tegels op je vloer

Als ik het woord tegelvloer opper bij interieuradviezen, zie je eerst weerstand in de ogen. Aan het woord tegels hangen negatieve woorden zoals echo, koud, ongezellig en kil. Het kan kloppen dat bij ouderwetse tegelvloeren dit aan de hand is, maar in de hedendaagse tegelhandel zie je een heel ander beeld….

 

houtlook tegelvloer

Tegenwoordig zijn tegels in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Naast de standaard varianten van steen en marmer, zijn er ook tegels met een houtprint of houtlook. Ze zijn niet van echt te onderscheiden.
Om de tegelvloer in het zonnetje te zetten hier een vijftal voordelen op een rij…

 

voordeel 1: sfeervol

Hout op de vloer is sfeervol en warm. Tegenwoordig zijn er tientallen mooie tegels met houtlook verkrijgbaar. Zo heb je de voordelen van een tegelvloer en de sfeer van hout.

 

voordeel 2: slijtage

Een (houtlook) tegelvloer kent nauwelijks slijtage en neemt geen vocht op. Hierdoor heb je weinig onderhoud en hoef je het niet geregeld te schuren, lakken of oliën.

 

voordeel 3: makkelijk schoonmaken

Een tegelvloer is eenvoudig te reinigen. Als je een houtlook-vloer neemt, leggen ze deze tegels strak tegen elkaar aan. Hierdoor is er geen naad en dus geen voeg. Ook zijn tegels krasvast en is een tegel vlekbestendig, kortom: deze vloer is makkelijker schoon te houden.

 

voordeel 4: warme voeten

Onder een tegelvloer kun je eenvoudig een vloerverwarming aanleggen. Een tegelvloer is uitermate geschikt, omdat tegels warmte gemakkelijk opnemen en langzaam terug afgeven. Als je dit nog niet genoeg vindt, kun je voor de sfeer een mooi vloerkleed bij de zithoek neerleggen. Daar komt de warmte dan ook gewoon doorheen.

 

voordeel 5: eenvoudig repareren

Doordat vloertegels niet verkleuren, kun je bij een verbouwing, verandering of reparatie gewoon de nieuwe tegels doorleggen. Je kunt eigenlijk geen verschil zien tussen oude en nieuwe delen, want er zijn geen kleurverschillen en slijtplekken.

 

Genoeg voordelen op een rij om over te gaan voor de aanschaf van een tegelvloer. Jammer dat deze tegels er nog niet waren toen wij de boel verbouwden… Dan hadden we zeker voor deze vloertegels gekozen.

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. Henriët 17 februari 2016
    • Petra 17 februari 2016

Leave a Reply