20

Hoe kies je welke tegels je in je tuin wilt gebruiken?

Tegels zijn een goede keuze voor buitenruimten zoals terrassen en patio’s omdat ze lang meegaan, gemakkelijk te onderhouden zijn, en steviger en blijvender zijn dan straatklinkers. Buitentegels zijn er in allerlei stijlen en materialen, maar ze zijn allemaal mooi en duurzaam genoeg om de elementen te weerstaan. Maar hoe kies je welke tegels je in je tuin wilt gebruiken?

Als het stralend weer is, is het hebben van een buitenplek om thuis van te genieten een enorm pluspunt. Het hebben van een mooie tuinruimte is een geweldige aanwinst voor elk huis. Patio tegels kunnen helpen om die perfecte buitenruimte te creëren. Nu het weer begint te veranderen en we vrienden en familie kunnen uitnodigen, is het tijd om je tuin of buitenruimte nieuwe tegels te geven.

Kiezen voor natuursteen is een veelvoorkomende optie

Granieten tuin tegels zijn de hardste natuursteentegels, waardoor ze uiterst robuust en weerbestendig zijn. Als je echte steen wilt, is dit een van de grootste tegelalternatieven voor buiten.

Ook marmer is populair. Omdat marmer zachter en poreuzer is dan graniet, moet het afgedicht worden om voetactiviteit en de elementen te overleven. Het heeft een verfijnde aantrekkingskracht door zijn opvallende geaderde afwerking, waar veel huiseigenaren dol op zijn. Marmeren tegels zijn er in een verscheidenheid van tinten, van wit tot zwart.

Kiezen voor leisteen, travertijn of kalksteen?

tuintegel

Leisteen mag dan zachter zijn dan graniet en marmer, maar het is nog steeds stevig genoeg voor elk terras of patio. In tegenstelling tot de andere natuursteentegels zijn geen twee leisteentegels ooit identiek. Hun kleuren en texturen variëren, zodat het gebruik van leisteen tegels echt visueel aantrekkelijk is in de tuin.

Travertijn is een specifieke soort kalksteen die hoofdzakelijk uit calciet bestaat. Het heeft een textuur en samenstelling die lijkt op gewone kalksteen, maar het is wat zachter en brosser. Omdat travertin tegels ook erg poreus zijn, net als kalksteen, moeten ze ook verzegeld worden voor ze buiten gebruikt worden. Zelfs met de juiste behandeling zijn ze ook vatbaar voor barsten in erg koude gebieden.

Kalksteen is een zachtere, poreuzere steen, dus je zult deze tegels moeten verzegelen om ze tegen vlekken en weersinvloeden te beschermen. Ze vertonen ook gemakkelijk slijtage, dus zijn ze niet aan te bevelen voor ruimten met veel verkeer. Ze zijn ook gevoelig voor barsten tijdens koude winters.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply