14

Hoe kies je de verfkleuren in je woonkamer? 

De woonkamer is een van de meest sociale ruimtes in je huis. De juiste inrichting is de sleutel tot het maken van een goede eerste indruk en het zetten van de toon voor de rest van het huis. Waar begin je? Door een kleurenschema te kiezen waar je je decor omheen gaat bouwen. Hier is een handige gids om je op weg te helpen zodat je precies weet welke Sikkens verf je moet kopen om je woonkamer een frisse update te geven qua kleuren op de muren en plafonds. 

Accentkleur

Kies een neutrale of lichte kleur voor de muren in de woonkamer en tover één muur om tot een focusmuur. In plaats van een effen kleur kun je kiezen voor stijlvol patroonbehang. Je kunt ook verschillende gestructureerde oppervlakken, verschillende meubelmaterialen of een helder accentmeubel combineren dat opvalt in de rest van de ruimte.

Contrasten 

Een elegante mix van twee of drie contrasterende kleuren kan een samenhangend ontwerp en een gevoel van symmetrie creëren. Begin met een basiskleur voor het totale schema en voeg contrasterende tinten toe door middel van meubels en accessoires. Experimenteer met tinten goud en zilver voor een gevoel van weelde.

Contrasten 

Neutraal

Grijstinten, beige en gebroken wit geven de woonkamer een frisse en ruimtelijke uitstraling. Je kunt een kalme en ontspannende sfeer creëren met een ton-sur-ton kleurenschema waarbij een enkele kleur wordt geïntroduceerd in de vorm van verschillende texturen, materialen en patronen. 

Monochroom

Een zorgvuldig overwogen selectie van verschillende tinten van dezelfde kleur kan resulteren in een spectaculair ontwerpschema. Vergeet niet om deze op te nemen in verschillende aspecten van je interieur, zoals oppervlakken, meubels, meubels en accessoires. Opmerking: wanneer wit aan de basiskleur wordt toegevoegd, vormt het tinten, terwijl een donkerder grijs of zwart kan worden toegevoegd om schaduwen en tonen te produceren. 

Meerdere kleuren

Als je van kleuren houdt, beperk je dan niet tot een beperkt kleurenpalet. Mix en match kleuren om een ​​levendig decor te creëren door een veelkleurig tapijt, sierkussens, gordijnen of kleurrijk behang te introduceren. Al deze vlakken vullen elkaar aan en zijn een perfecte manier om een ​​gelaagd kleurenschema te creëren.

Wat zijn de beste kleuren voor in je woonkamer?

Inmiddels weet je welke ideeën je kunt toepassen als je je woonkamer opnieuw wilt verven met Sikkens verf, maar wellicht wil je ook nog wat inspiratie voor de trendy kleuren. Hieronder noemen we een paar voorbeelden waar je zeker gebruik van kunt maken om de ruimte een nieuwe look te geven. 

  • Een groen kleurenpalet zorgt voor frisheid in het interieur en past goed bij natuurlijke houttinten
  • Grijs zorgt voor een serene en verfijnde sfeer die geschikt is voor een eigentijdse woonkamer
  • Creëer een rustige en rustgevende woonkamer door verschillende tinten blauw te introduceren
  • Voor een gedurfde look combineer je zwart met wit of een contrasterende kleur.
  • Geel straalt warmte uit en geeft een heldere en zonnige lucht
  • Bruin is een warme, veelzijdige tint die goed combineert met een verscheidenheid aan andere kleuren en ook met natuurlijke houttinten

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply