5x tv meubel inspiratie: welke stijl past bij jouw woonkamer?

Een tv meubel is veel meer dan een praktisch meubelstuk. Het bepaalt de sfeer van de woonkamer! Het is daarom belangrijk om goed te letten op de stijl en het materiaalgebruik. In het onderstaande artikel delen we leuke ideeën en inspiratie voor een nieuw tv meubel. We zijn benieuwd welk voorbeeld jou het meeste aanspreekt.

1. Houten tv meubel met webbing

Met een tv meubel van mangohout of eiken breng je veel sfeer in de zithoek. Hout heeft namelijk een warme uitstraling. Het materiaal past daarnaast bij veel interieurstijlen. Van industrieel tot landelijk. Op het bovenstaande voorbeeld zie je een vintage tv meubel met webbing. Webbing is gevlochten riet of rotan dat vaak wordt gebruikt voor kasten en zitmeubelen. Het heeft een retro look, maar is tegenwoordig weer super populair!

2. Woonkamer inspiratie met ton sur ton tv meubel

Wil je dat het tv meubel niet te veel aandacht trekt? Verf het dan in dezelfde kleur als de wand. Op deze manier vormt alles één geheel en creëer je rust in de zithoek. Het is ook een slimme manier om een kleine woonkamer optisch groter te maken. Je versterkt het effect door het televisiescherm op te hangen met een TV beugel.

3. Tv meubel wit van Billy boekenkast

Er zijn mooie tv meubels verkrijgbaar voor ieder budget. Zo zijn Billy tv meubels erg goedkoop. Het is de welbekende boekenkast van Ikea die je simpelweg op de zijkant legt. De vakken kun je vullen met mandjes of dichtmaken met kleine deurtjes. Voor een stoerdere look verf je de boekenkast zwart. Controleer wel of de kast stabiel genoeg is voordat je er een zware tv bovenop zet. Voeg eventueel extra versteviging toe of hang het scherm aan te muur.

4. Scandinavische tv kast inspiratie

Een Scandinavische tv kast is te herkennen aan het luchtige design. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat het tv meubel hoge pootjes heeft en twee open vakken. Door deze verfijnde look oogt de woonkamer niet te vol. Je kunt het mooi combineren met stoelen of een bankstel met dezelfde houten poten.

5. Zwevend tv meubel inspiratie

Ook een hangend tv meubel op maat is een stijlvolle optie. Een minimalistisch tv wandmeubel heeft een moderne uitstraling. Je kunt het in ieder gewenst formaat laten maken en zo perfect aanpassen op jouw woonkamer. Laat het tv meubel bijvoorbeeld overlopen in een hoge boekenkast. Bij dit type meubel is het mooi als de tv aan de muur hangt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply