38

Hoe geef jij jouw huis een organische twist? Hier zijn 5 tips!

Een opkomende trend binnen hedendaagse interieurs is het creëren van een organische, natuurlijke sfeer. Deze stijl sluit naadloos aan op de huidige milieu-trend van gezond en bewust eten en meer rekening houden met de natuur en het klimaat in het algemeen. Veel interieurs worden daarom ook groener, en dat is maar goed ook! Organische interieurs zijn vaak een verademing voor alle zintuigen, zeker door het gebruik van planten. Hieronder vind je vijf tips waarmee je jouw huis weer feng shui maakt!

1. Een moswand

Met een prachtige moswand heeft je interieur in een klap een natuurlijke uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om een gehele wand van mos te voorzien of maar een bepaald gedeelte van de wand. Maar wat zijn de voordelen van een moswand? Een moswand zorgt tevens voor een betere akoestiek en meer zuurstof. Een ander voordeel is bijvoorbeeld dat je het mos geen water hoeft te geven omdat het is geïmpregneerd en daardoor zacht blijft.

moswand

2. Kamerplanten, veel kamerplanten!

Uiteraard kunnen in een organisch interieur kamerplanten niet ontbreken, het liefst zo veel mogelijk. Bouw een eigen jungle met verschillende groene kamerplanten in een van je woonruimtes. Denk bijvoorbeeld aan Areca’s, Monstera’s, varens en vetplantjes! Niet alleen zijn planten een waardige toevoeging aan je interieur, het is ook nog eens een leuke bezigheid om ze netjes te verzorgen en er leuk mee te variëren en combineren.

3. Hanglampen in een organische stijl

Bij een organische inrichting is het belangrijk dat overdag zoveel mogelijk van het daglicht wordt benut, dit is erg goed voor de planten, grote ramen zijn dus een pré! Daarnaast moet uiteraard in het donker ook voor een mooie sfeervolle lichtinval worden gezorgd, kies voor een mooie hanglamp die het licht over de ruimte verdeelt. De keuze in trendy modellen hanglampen is groot dus voor ieder interieur is een passende lamp te vinden. Wil je de organische stijl op en top doorvoeren in jouw interieur? Kies dan voor een lamp van een natuurlijk materiaal om jouw interieur helemaal compleet te maken!

hanglampen

4. Natuurlijke materialen

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend maar de juiste materiaalkeuze is oh zo belangrijk bij het creëren van een organische sfeer. Kies daarom voor materialen als jute, touw en bamboe voor je accessoires en voor meubels. Kies ook een vloer die erbij past, bijvoorbeeld van steigerhout, sloophout of parket.

bloemen

5.Gebruik moeder natuur haar kleurenpalet

Om voor een organisch gevoel te zorgen is het belangrijk dat je wat betreft kleurkeuze geen ongebruikelijke keuzes maakt. Uiteraard moet groen een van de hoofdkleuren zijn maar omdat groen an sich al aardig in het oog springt moeten hier geen andere opvallende contrasterende kleuren aan worden toegevoegd! Kleuren die wel altijd goed werken binnen organische interieurs zijn bijvoorbeeld beige, bruin, taupe, wit en crème. Meer groene ideeën vind je op Pinterest.

Het is lang niet eenvoudig om zelf een natuurlijk ogende inrichting te bewerkstelligen. Maak goed gebruik van de ruimte en gebruik veel planten, natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. Geef er vooral je eigen twist aan, op deze manier vind je altijd wel een weg naar jouw ideale organische paradijsje!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply