35

snail mail ofwel brievenbus-post

snailmail

aan het werk aan de snailmail

Kennen jullie de term snail mail? Met snail-mail bedoelt men gewoon de ouderwetse post die je door de brievenbus krijgt. Die netjes door Pieter Post door Nederland wordt gebracht. Snailmail is weer terug van weggeweest. Alles gaat snel en vluchtig, maar eigenlijk willen we het allemaal een beetje rustiger aan doen en meer aandacht besteden aan wat we doen. Daar hoort een ouderwetse brief of kaart dus ook bij. Helemaal leuk!

Laatst kreeg ik een fijne aanbieding om in het nieuwe jaar een snailmail-workshop te gaan doen (dus straks kan ik jullie er nog meer over vertellen). Verder zie ook in allerlei winkels veel variaties in enveloppen, papier, stempels, tape, pennen en andere mooie papier-zaken. Ik ben een groot fan van de Hema en daar kun je goed los gaan. Gelukkig kun je niet alleen kant en klaar dingen kopen, maar zijn er allerlei mallen om zelf mee aan de slag te gaan.
Ik wil graag wat kaarten en brieven sturen, dus ik ging eens lekker los. Een brief maken voor mijn jarige schoonzus en een verrassing voor een vriendin. Ik had een paar retro-boeken en tijdschriften in de kast liggen om in te knippen, een mooi nieuw pak gekleurd papier, een paar nieuwe malletjes en goede zin!

Wat heb je nodig:

– een pak van 250 vel gekleurd printpapier
– oude boeken en tijdschriften van de kringloop
– een set malletjes
– ponsjes, tape, lijm, schaar

snailmail

het vakblad voor moeders…

Hoe pakte ik het aan:

1. Ik pakte een oud tijdschrift ( een tijdschrift voor moeders uit 1938. Grappig om te lezen welke artikelen, tips en verhalen ze schreven in ‘het vakblad voor moeders’). Daar stonden leuke foto’s in van baby Beatrix en andere mooie illustraties. Ik ben dus maar gewoon gaan knippen. Ook had ik een mooi ouderwets boek met plaatjes door de eeuwen heen en zag daar mooie schilderijen en taferelen in staan. Op deze bladzijden legde ik de envelopmallen, trok het over en knipte het uit. Op een gekleurde a4-tje plakte ik delen van een schilderij en kon ik er lieve woorden op gaan schrijven..

2. Voor de tweede brief vond ik het leuk om een slak (snail mail?!?) te vouwen. Ik vond een geweldige site waar ze stap voor stap veel origami-figuren uitleggen. Meestal haak ik halverwege het vouwen af, maar hier is het helder uitgelegd! Ik heb de eenvoudige slak gemaakt. Die vond ik mooier. Samen met wat andere fruttels en sfeerverhogende zaken, ga ik hem opsturen in een zelfgemaakte envelop. Daar wordt mijn vriendin vast blij van!

origami

een origami slak vouwen (stappenplan)

Nu het nog rustig is kunnen we nog wel even snail-mail versturen. Kunnen we vast oefenen voor de kerstpost. Ik heb mijn kerstkaart al bedacht… Jullie ook?

Show Comments

2 Comments

  1. truus zaalberg 4 december 2014

Leave a Reply