20

Hoe creëer je meer luxe in de tuin?

De ideale tuin ziet er voor iedereen natuurlijk net weer even anders uit. Maar veel mensen dromen van een luxe tuininrichting! Zo haal je namelijk echt veel uit je tuin en kun je er optimaal genieten. Hoe kies je nu voor meer luxe in de tuin? Ontdek onze slimme tips.

Luxe zithoek met overkapping

De zithoek vormt toch wel het belangrijkste deel van de tuin. Hier ben je immers het vaakst te vinden. Bij een luxe tuin horen ook luxe tuinmeubels. Denk aan een comfortabele loungeset in een modern design. Een bank en (lig)stoelen: bedenk hoe die ideale set er voor jou uitziet. Nu nog een fraaie buitentafel erbij, van robuust hout bijvoorbeeld – en je kunt comfortabel zitten buiten. Met een overkapping tuin creëer je een nog luxer geheel. Ook oogt je zithoek zo knusser en sfeervoller. Terrasoverkappingen zijn er in veel looks te vinden. Van een kapschuur tot een prieel, van een veranda tot een tuinhuisje met overkapping: ga na wat er het best bij de tuin past. In een grote tuin kun je uiteraard ook verschillende overdekte zithoekjes inrichten.

Sauna

Sauna

Kies voor een sauna in de tuin! Zo beleef je pas echt het vakantiegevoel in eigen tuin. Het is vrij eenvoudig om een sauna in te laten bouwen – zeker als je voor een infraroodsauna kiest. Je kunt het hele jaar door genieten van een eigen sauna: zowel in de zomer als in de winter is het heerlijk om hierin te relaxen.

Zwembad

Houd je van zwemmen en dobberen? Dan is een zwembad zeker passend bij jouw luxe tuin. Of je nu voor een klein of een groot bad kiest: een zwembad vormt altijd een waardevolle toevoeging aan de buitenruimte. Laat ‘m inbouwen voor de fraaiste look.

Jacuzzi

Naast een zwembad is een jacuzzi uiteraard ook volledig passend bij een luxe uitstraling in de tuin. Een jacuzzi neemt minder ruimte in beslag dan een zwembad: dit kan meewegen in de keuze tussen een van de twee.

Vijver met fontein

We blijven nog even hangen bij het waterthema. Als je geen zwembad of jacuzzi in de tuin wilt, of juist nog meer ruimte vrij hebt, is ook een vijver mooi bij een luxe tuin. Vijvers zijn er uiteraard in allerlei soorten en maten te vinden. Een vijver met een fontein erin oogt net een tikkeltje spectaculairder dan een normale vijver: reden dus om hiervoor te kiezen. De beweging in het water zorgt ook nog eens voor een aangenaam geluid in de tuin. Ideaal om bij te ontspannen.

Moderne betegeling

Ook de betegeling in de tuin doet veel voor de uitstraling. Wellicht wel meer dan je zou verwachten! Kies voor moderne betegeling, aangezien dit direct voor een luxe uitstraling zorgt. Meestal gaat het om tegels in een donkere kleur, zoals grijs of zwart. Kies niet voor kleine steentjes of tegels, maar juist voor grote tegels. Zo oogt de boel namelijk minder rommelig – en dat past zo goed bij een luxe geheel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply