18

Hoe creëer je een interieur dat je persoonlijkheid uitstraalt?

Je huis inrichten is een heel persoonlijke gelegenheid, wat sommige mensen ook blijven beweren. Er zijn veel tips die laten zien hoe je kleuren en inrichtingsstijlen goed op elkaar kunt afstemmen, maar helaas zijn die vaak gericht op een vrij breed publiek, en daarom is het begrijpelijk als je ze een beetje onpersoonlijk vindt. Bij het kiezen van een interieurstijl is het belangrijk om alles op elkaar af te stemmen zodat je huis er goed ontworpen en evenwichtig uitziet, maar vergeet ook niet hoe belangrijk het is om je persoonlijkheid te integreren zodat je je welkom en comfortabel voelt in je eigen ruimte. Daarom vind je in deze blog een aantal tips over hoe je je interieur nou zou persoonlijk én tegelijkertijd comfortabel als mogelijk maakt.

Offer comfort niet op

Je hoeft geen smetteloze en minimalistische woonkamer te hebben om je goed te voelen in je eigen ruimte. Ga in plaats daarvan voor een gezellige en vriendelijke sfeer, want dat is het enige waardoor je huis helemaal van jou zal zijn. Bijpassende contrasterende kleuren, het gebruik van souvenirs als decoratie-items en het trots tentoonstellen van gekoesterde familiestukken zullen een speciale en zeer persoonlijke sfeer aan je huis toevoegen. Dat betekent natuurlijk niet dat je huis een rommeltje moet zijn, maar als het op interieurontwerp aankomt, wees dan niet bang voor een nonchalante aanpak, want dat zal je een ontspannen gevoel geven, en je gasten zullen het waarderen als een plek die gezellig en vriendelijk aanvoelt. Gooi hier en daar een dekentje neer over een bank of stoelleuning. Als je twijfelt over kleuren kun je online ook verscheidene kleurentests doen.

Details

Details

Schilderijen, vazen, bloempotten en boeken; dit zijn de dingen die je ware persoonlijkheid kunnen laten doorschijnen. Als je bijvoorbeeld van een meer natuurlijke esthetiek houdt, zal een met de hand gevlochten tapijt je woning een grote charme meegeven. Daarnaast kan het kiezen voor wandtapijten, sofa hoezen, en schattige kussens een geweldige manier zijn om je woonkamer er veel warmer uit te laten zien. Maar als je van plan bent om te gaan winkelen voor decor items en accessoires, zorg ervoor dat je leert hoe je kleuren en patronen op elkaar afstemt, zodat alles er netjes en goed gedecoreerd uitziet. Ook dingen als foto’s die mooi ingelijst zijn, een urn van een familielid of een mooi beeldje geven enorm veel persoonlijkheid mee. Wanneer je ooit een origineel relatiegeschenk hebt gekregen is dit ook leuk om toe te voegen in je interieur. Andersom is het ook leuk; denk eens aan iets voor in het interieur wanneer je een origineel relatiegeschenk wil geven.

Laatste tips

Je persoonlijkheid bestaat uit vele kleine dingen, dus het is essentieel om te beslissen welke aspecten van jezelf in je interieurontwerp zullen worden opgenomen. Als je van muziek en popcultuur houdt, zal bijvoorbeeld het laten horen van je favoriete platen of het gebruik van een platenspeler als decorstuk zeker een geweldige toevoeging zijn aan je huis. Tot slot moet je ervoor zorgen dat je huis praktisch en comfortabel blijft, want dat is het enige dat telt, welke interieurstijl je ook verkiest.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply