40

ook heerlijk slapen kan met een allergie

bed

een comfortabel bed via

Een op de vier Nederlanders heeft een allergie. Dat is 25% van de gehele Nederlandse bevolking. Gelukkig voor de overige 75% die nergens last van heeft, want het beïnvloedt de kwaliteit van leven enorm.

 

Wat is een allergie?

Je zou het kunnen beschrijven als een overactieve reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen. Zo kun je onder andere allergisch zijn voor verschillende stoffen zoals pollen, voeding en huismijt. Deze stoffen noem je dan allergenen.

 

Welke klachten horen erbij?

Het is knap lastig om te leven met een allergie. Je neusslijmvliezen kunnen ontsteken, maar ook je oogvlies, daarnaast zijn eczeem, hoofdpijn, en allergische astma allemaal erg vervelende gevolgen. In sommige gevallen kan er zelfs een heftige allergische reactie optreden waardoor het slachtoffer zelfs in shock kan raken, bijvoorbeeld door het eten van noten of een wespensteek.

 

Hoe kun je het tegen gaan?

Het lijkt heel simpel; door niet in contact te komen met de allergenen. Ben je allergisch voor noten? Eet geen noten. Zo is het ook beter om geen hond te nemen, wanneer je allergisch bent voor huisdieren. Wanneer je in het dagelijks leven de allergenen goed uit de weg kunt gaan, dan zijn er natuurlijk altijd spannende situaties. Als je uit eten gaat of wanneer je partner 3 katten heeft, en wat te denken van een bezoekje aan de studentenkamer van je zoon of dochter; dat zijn pittige en uiteindelijk ook dagelijkse uitdagingen voor iemand met een allergie.

 

Slapen met allergie

Wanneer je allergisch bent voor huismijt dun kun je helemaal je lol op. Huisstofmijt zit overal, maar vooral in je bed. Het is eigenlijk niet fijn om te weten, maar er overnachten tot wel een miljoen huisstofmijten in je bed! En bij iedere keer dat je beweegt wanneer je in bed ligt, dwarrelen de uitwerpselen van deze beestjes door de lucht waardoor deze ingeademd worden. Voor gezonde mensen is hier niets aan de hand. Maar wanneer je met een allergie 8 uur lang in bed doorbrengt, dan is dat vaak garantie op een slechte nachtrust, benauwdheid en tranende ogen.

Gelukkig zijn er materialen die anti-allergeen zijn. Je vindt veel dekbedden bij lusanna.nl vind je verschillende kussens en dekbedden van specifiek materiaal die daarnaast ook nog een bepaalde behandeling gehad, waardoor de huismijten binnen 24 uur bijna helemaal verdwenen zijn. Dat slaapt toch een stuk lekkerder.

slapen met een allergie

een bed in een bos met mooi behang via

slapen met allergie

een boxspring met dekbed bij Lusanna.nl

LBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply