43

een foto op een houtschijf maken

een foto op een houtschijf maken

een fotostandaard om zelf te maken met een dremel

De polaroid camera is terug van weggeweest. We gaan weer op een nieuwe manier fotograferen, waarbij we snel een grappige foto willen schieten. Het is niet belangrijk of het mooi scherp is, goed uitgesneden en precies goed belicht. Nee: het is vooral belangrijk dat we de sfeer vast leggen en erin laten zien wat we leuk vinden en waar we van genieten.

Mijn dochter heeft er nu ook eentje en ik mocht een foto uitproberen. Ik ben dol op onze hond, dus ik ging voor de selfie met een kussende Mara. Het is geen mooie foto geworden, maar je kunt wel zien dat we gek zijn op elkaar… volgens mij.

Deze nieuwe foto’s moeten natuurlijk wel een plekje krijgen. Ze moeten vooral neergezet of opgehangen worden en anders krijgen ze een plekje in een agenda, notitie- of dagboekje. Ik kwam op het idee om een plekje te maken met een houtschijf.

foto op een houtschijf

Allereerst moet je de spullen verzamelen voor deze eenvoudige klus. Je hebt eigenlijk niet veel nodig:
* een houtschijf (gevonden in het tuincentrum)
* een dremel 3000
* een leuke foto
* wat losse spulletjes

Als je de spulletjes klaar hebt liggen, zet je de dremel 3000 in elkaar. Gebruik het schijfje uit het bakje met accessoires en draai het goed vast. Je gaat een spleet in de schijf maken, waar je de foto in kunt steken. Zet de dremel eerst op een lage stand en bepaal waar je de spleet gaat maken. Zet de dremel op een hogere stand en maak de spleet langzaam dieper en vooral breed genoeg. Steek de foto er regelmatig even in en bepaal of de spleet diep genoeg is. Als de sleuf klaar is steek je de foto erin. Uiteraard kun je een aantal spleten in de hout slijpen, zodat je meer foto’s kwijt kunt. Leg er een paar mooie spullen bij, ik koos voor een airplant en een eland van atelier Pierre.

Nou: een kleine klus en een groots effect. Blij met mijn dremel! #dremelhetzelf.

een foto op een houtschijf maken

een gleuf maken met een dremel 3000 

een foto op een houtschijf maken

een foto op een houtschijf

een foto maken op een houtschijf

onze niet-zo-mooie-maar-wel-lollige-polaroid op de houten schijf

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply