11

Handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer

De gemiddelde badkamer in Nederland is helaas niet heel groot. Dat betekent dat het inrichten van de badkamer voor de meeste mensen een grote uitdaging is. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je kleine badkamer zowel stijlvol als comfortabel in te richten. Wil je meer weten? Lees dan snel verder voor de beste tips!

Ruimtebesparende tips

Een kleine badkamer blijft altijd klein. Hier kun je helaas niets aan veranderen. Wel kun je kiezen voor ruimtebesparende opties. Denk hierbij aan compact sanitair, zoals een compacte toilet set, een compacte douche en een compact badmeubel.

Compacte opties zijn in comfort en gebruik niet anders dan opties met standaardafmetingen. Vaak zijn ze wat minder diep, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Ideaal voor een kleine badkamer, dus!

Wist je dat een strategisch geplaatste spiegel in combinatie met voldoende verlichting bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel? Wie een raam in de badkamer heeft, kan een spiegel tegenover het raam ophangen. Kies anders voor voldoende verlichting binnen bereik van de spiegel. Je badkamer lijkt hierdoor tot wel dubbel zo groot!

Zorg voor voldoende opbergruimte

Troep en rondslingerende spullen zorgen ervoor dat de ruimte rommelig en klein oogt. Voldoende opbergruimte is dan ook essentieel in een kleine badkamer. Kies voor een wastafelmeubel in combinatie met een kolomkast. Hierin kun je al je textiel en verzorgingsproducten kwijt.

Wist je dat er zwevende badkamer meubels verkrijgbaar zijn? Deze worden aan de muur bevestigd, waardoor de vloer geheel vrij blijft. Dit is niet alleen praktisch wanneer het gaat om loopruimte en schoonmaken, maar zorgt er ook nog eens voor dat de badkamer optisch een stuk groter lijkt.

Kies voor lichte kleuren en grote tegels

Kies voor lichte kleuren en grote tegels

Wie de laatste trends volgt, ziet veel donkere kleuren terugkomen. Hoewel dit prachtig is, zorgt het er ook voor dat een ruimte al snel een stuk kleiner lijkt dan hij daadwerkelijk is. Kies daarom altijd voor lichte kleuren en grote tegels. Denk hierbij aan lichte aardetinten, zoals beige, gebroken wit of lichtgrijs. Hoe groter de tegel, hoe groter je badkamer lijkt.

Vind je de badkamer erg licht met alleen maar lichte kleuren? Voeg dan accessoires in donkere kleuren toe. Denk hierbij aan groene planten, een zwarte tandenborstelhouder en een zwarte toiletrolhouder.

Richt je kleine badkamer praktisch in

Het inrichten van een kleine badkamer is niet eenvoudig. Gelukkig is het ook niet onmogelijk. Wanneer je kiest voor compacte voorzieningen, lichte kleuren en voldoende verlichting, ziet je kleine badkamer er prachtig en ruim uit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply