18

4 redenen om te investeren in zonnepanelen op je dak

De huidige energieprijzen gaan door het dak heen en het is bijna onmogelijk om de stijgingen te compenseren met vermindering van je gebruik. Waarschijnlijk zijn de meeste apparaten en lampen in jouw huis al zuiniger geworden en je zit met je handen in het haar hoe je nog meer kunt besparen. Als je niet meer weet wat je nog kunt doen, is dat het moment om te investeren in zonnepanelen op je dak. Door de zonnepanelen kun je energie opwekken en deze gebruiken voor jouw dagelijkse energiebehoefte. Hierdoor kun jij jouw energierekening drastisch naar beneden brengen en met aftrek van de investering dus op langer termijn veel kosten besparen. Hieronder vier redenen om te investeren in zonnepanelen op je dak. 

Als je spreekt over de toekomst heb je het over ‘elektrificatie’

Op dit moment staat het elektriciteitsnetwerk onder druk door de vele aanvragen. De aanvragen lopen steeds vaker vertragingen op van inmiddels vele weken, zoals bij het aansluiten van een oplaadpunt voor een elektrische auto. Maar er is ook vertraging bij het aansluiten van bedrijven op bedrijventerreinen. Door te investeren in zonnepanelen wordt het net ontzien, maar kun je ook je eigen behoefte voorzien waardoor je minder afhankelijk bent. 

Elektrificatie is een proces om energie niet uit het energienetwerk te halen. Redenen als verminderde transportcapaciteit naast de druk is ook een van de redenen waarom elektrificatie steeds belangrijker wordt. De oplossingen zijn oneindig maar het investeren in zonnepanelen is een van de meest eenvoudige, snelste en betaalbaarste opties. 

Onder aan de streep leveren zonnepanelen je geld op

Natuurlijk moet je een investering doen om zonnepanelen op je dag te plaatsen en kost dat geld. Maar onder aan de streep leveren zonnepanelen je echt geld op. Het is een investering op langer termijn en zo rond de 5 tot 7 jaar krijg je het omslagpunt waarbij je jouw investering eruit hebt en het geld gaat opleveren. Daarnaast zijn er regelmatig vanuit de overheid ook subsidieregelingen die het omslagpunt van investering naar winst ook nog eens kunnen versnellen. 

Investeren in zonnepanelen

Gebruik je dak nuttig

Je dak is een loze ruimte waar niets mee gebeurd en die door weer en wind jou beschermd. Maar waarom zou je geen gebruik maken van dit deel van jouw woning? Niet ieder dak is geschikt en de ligging van jouw dak ten opzichte van de zon is ook belangrijk, maar het is het onderzoeken waard. In de bebouwde wereld van de huidige maatschappij kunnen we alle kleine beetjes gebruiken om te verduurzamen en daar is je dak nuttig bij gebruiken er een van. 

Zonnepanelen zijn brandveilig

Er is enige tijd geleden door de branchevereniging vastgesteld dat er te veel brandrisico’s aanwezig waren bij diverse modellen zonnepanelen. De kan is erg klein, maar gelet op de grote vraag naar deze goede investering is er toch onderzoek naar gedaan. 

Er is eigenlijk geen reden om te zeggen dat je geen investering moet doen in zonnepanelen. Er zijn talloze voorbeelden en het is, naast de verduurzaming, ook nog eens goed voor je eigen portemonnee. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply