41

handige tips tegen inbraak

Soms zijn er mensen die graag even binnen kijken in je huis. Niet om gewoon eens rond te kijken hoe gezellig het bij je is, maar om ongevraagd wat mee te nemen. Helemaal geen leuk onderwerp om over te praten, maar ja.. laten we het maar gewoon doen. Het is belangrijk om je huis te beschermen en daar zijn wat tips voor te bedenken:

1. Sluit alles af

Als je het huis verlaat is het handig als je alle ramen en deuren afsluit. Sluit ook de ramen op de tweede of derde verdieping en zorg ervoor dat je ook spullen verwijdert die de inbreker als opstap kunnen gebruiken. Denk hierbij aan ladders en afvalbakken, want daar kan de inbreker op klimmen om snel binnen te komen. Uiteraard kun je je ramen en deuren beveiligen, daar zijn veel mogelijkheden voor.

2. Geef een bewoonde indruk

Zorg dat het vanuit buiten net lijkt of je thuis bent. Laat de lichten branden of stel een tijdschakelaar in. Als het donker wordt klikt het licht aan.

3. Bewaar waardevolle spullen uit het zicht

Het is een beetje een open deur… maar zet je mooiste spullen maar liever niet voor het raam. Het is verstandig om je waardevolle spullen te registeren.┬áNa een inbraak is het toch moeilijk om alle details van jouw gestolen spullen te herinneren. Om dit te voorkomen, kun je een inventarisatie maken van jouw inboedel. Het registreren van je spullen is erg eenvoudig. print een registratiekaart uit. Beschrijf je spullen en maak er eventueel foto’s van. Berg het op in een mapje en leg dit op een moeilijke vindplaats. Als het nodig is kun je het dan zo te voorschijn halen.

4. Zet niet al je activiteiten op social media

Er zijn veel mensen die toch op social media zetten wat ze aan het doen zijn. Het is leuk dat iedereen kan meegenieten van het moois wat je onderweg ziet. Maar als een inbreker jou volgt, dan kan conclusies trekken…

5. Zorg voor genoeg buitenverlichting

Als je de buitenkant van je huis goed verlicht, heeft iedereen goed zich op jouw huis. Zo heeft de inbreker niet de vrije kans om zomaar aan je huis te rommelen. Gebruik een buitenlamp met bijvoorbeeld een schemerschakelaar of een bewegingssensor. Bij een buitenlamp met een lichtsensor springt het licht aan als er beweging in de tuin is. Deze lampen zijn er in allerlei maten en vormen te vinden bij de webshop van lampdirect.be . Er is er vast een te vinden die goed bij jouw huis past.

Succes met het veilig maken van je thuis!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply