23

Haal de Oosterse sfeer naar je eigen tuin

Oosterse tuinen zijn sfeervol en stralen tegelijkertijd veel rust uit. Het is een heerlijke plek om even te ontspannen na een drukke dag. Ben je benieuwd hoe je de Oosterse sfeer naar je eigen achtertuin kunt halen? Lees dan dit artikel met handige tips en leuke ideeën eens door. Je ontdekt welke decoratie en meubels goed bij deze stijl passen en waarom de bamboe planten van Hoge Hagen zo’n goede toevoeging zijn.

Meubels van natuurlijke materialen

In een traditionele Oosterse tuin spelen tuinmeubelen geen grote rol. Toch kun je het meubilair wel een Oosters uiterlijk geven door vooral te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk aan hout, bamboe, rotan en steen. Ga je liever voor een onderhoudsvriendelijke tuinset van kunststof? Dan is wicker of kunststof met een houtlook een goede optie.

Waterelement in de tuin

Een waterelement brengt direct een Oosterse sfeer in de tuin. Het kan een grote vijver, een klein watervalletje of een fontein zijn. Het formaat is namelijk niet het belangrijkste. Het gaat vooral om het geluid van stromend water en de natuurlijke look.

Stenen ter decoratie

Gebruik een aantal grote stenen in de tuin ter decoratie. Maak er bijvoorbeeld een waterval van, creëer stapstenen in de vijver of verdeel de decoratieve stenen op een speelse manier in de tuin. Het is een hele simpele toevoeging met toch een groots effect.

Oosterse sferen

Oosterse lantaarns

Het is ook mogelijk om je vooral te richten op de tuinverlichting. Vervang de moderne buitenlampen voor lantaarns in een Oosterse stijl. Deze zijn verkrijgbaar als wandlampen, hanglampen, staande lantaarns of als leuke slingers. Het zorgt zeker voor een gezellige en aangename sfeer in de achtertuin.

Kiezelstenen in de tuin

Heb je geen groene vingers en wil je de tuin vooral onderhoudsvriendelijk houden? Bedek dan een stuk grond met siergrind of fijne kiezelstenen. Je krijgt het mooiste effect als je de steentjes regelmatig harkt. Dit is ook nog eens een hele rustgevende bezigheid!

Bamboe planten

Tot slot mag bamboe niet ontbreken in een Oosterse tuin. Hoewel het een prachtige plant is, zijn veel mensen huiverig om het in hun eigen tuin te gebruiken. Bamboeplanten staan erom bekend dat ze gaan woekeren en al snel op allerlei plekken gaan groeien. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Bij Hoge Hagen kun je niet woekerende bamboo kopen die geen worteluitlopers maakt. Zo hoef je niet bang te zijn dat de bamboeplant de tuin over een paar jaar helemaal heeft overgenomen. Super handig, toch?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply