18

Goedkoper wonen met gehuurde zonnepanelen 

Maak jij al gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning? Steeds meer huishoudens kiezen voor deze verduurzamende optie, om de energiekosten terug te dringen. Zeker in de huidige tijd is dit interessant, daar de energieprijzen vooralsnog niet significant lijken te dalen. Huur gemakkelijk zonnepanelen, wanneer je de financiële ruimte momenteel niet hebt om zonnepanelen te kopen. Dat laatste vergt al snel een investering van enkele duizenden euro’s. Het huren van zonnepanelen maakt het mogelijk om op korte termijn op de energiekosten te besparen, door zelf groene stroom op te wekken. Er zijn in Nederland verschillende partijen die zonnepanelen te huur aanbieden. 

Advies over het gebruik van zonnepanelen 

Wie voor het huren van zonnepanelen kiest, wordt uitgebreid geadviseerd over het aantal zonnepanelen wat benodigd is om zo goedkoop mogelijk te wonen. Hierbij wordt daarnaast naar de stand en hellingshoek van het dak gekeken. De zonnepanelen moeten in een zo optimaal mogelijk hoek ten opzichte van de zon gelegd worden, om de opbrengst hiervan te maximaliseren. Het gebruik van zonnepanelen kan juist om die laatste reden interessant zijn op een plat dak, daar de hellingshoek en stand van de zonnepanelen in zo’n geval geoptimaliseerd wordt. Ook op het dak van een dakkapel zou je voor zonnepanelen kunnen kiezen. Laat je er eens over adviseren door een aanbieder; het geeft je een beeld wat het gebruik van zonnepanelen jou aan besparing op kan leveren. 

Verduurzamende maatregelen in huis 

Verduurzamende maatregelen in huis 

Niet alleen het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning is interessant, wanneer je goedkoper wilt wonen. Combineer de gehuurde zonnepanelen bijvoorbeeld met een nieuwe elektrische warmtepomp in huis. Een warmtepomp verwarmt ruimtes, in combinatie met vloerverwarming, op een zuiniger manier dan de klassieke radiatoren aan de wand. Daarbij vergroot vloerverwarming het comfort wat je thuis ervaart. Wie geniet er niet van een warme vloer in de herfst- en wintermaanden? Minder ingrijpend is het gebruik van LED-lampen in huis, voor wie dat nog niet doet. Of bijvoorbeeld het gebruik van tochtstrips rond de kozijnen van ramen en deuren. Het helpt te voorkomen dat het in huis tocht. Tocht is niet alleen slecht voor het energieverbruik; het tast ook je weerstand aan. 

Tip: informeer eens bij jouw gemeente, welke subsidies er geboden worden voor verduurzamende maatregelen in huis. In plaats van een subsidie kan ook een lening tegen een gunstig rentetarief een interessante optie voor je zijn. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply