37

Geld besparen wordt makkelijk met deze tips

Heb je een gat in je hand, wil je een eigen onderneming starten of op zoek gaan naar een groter huis om in te wonen? Dan is de kans groot dat je erover hebt nagedacht om geld te gaan besparen. Hoe meer je bespaart, hoe meer geld je overhoudt natuurlijk. Voor sommigen kan geld besparen een grote uitdaging zijn. In zo’n geval kun je het beste klein beginnen. Pas eerst één verandering toe en begin dan pas aan de volgende uitdaging. Zo maak je het makkelijker voor jezelf en kun je wennen aan de nieuwe structuur in de manier waarop je omgaat met geld. Zo wordt besparen makkelijk, voor iedereen!

Speel niet meer mee met loterijen

De vriendenloterij opzeggen of je uitschrijven voor een andere loterij waar je meespeelt is een makkelijk en snel begin. Deze diensten staan erom bekend dat ze het je lastig maken om je uit te schrijven, maar daar kun je ook slim mee omgaan. Er zijn namelijk bedrijven die het opzeggen tegen een minimale vergoeding voor je regelen. Op die manier duurt het opzeggen voor jou slechts vijf minuutjes, waarna het besparen meteen begint. Het bedrag dat je voor het opzeggen moest betalen heb je dan de eerstvolgende maand al driedubbel terugverdiend.

Koop groenten op de markt

Je zou je verbazen over de prijs van groenten en fruit op de markt. Vrijwel iedere stad heeft wekelijks een markt en in dorpen kun je ook bij de boer zelf langsgaan. Dit kan soms wel meer dan de helft goedkoper zijn dan groente uit de supermarkt. Bovendien help je meteen het milieu een handje omdat de marktkoopman zijn groenten niet in plastic verpakt zoals de supermarkt dat doet.

Zet je inkomsten en uitgaven regelmatig op een rijtje

Geld besparen tips

Wanneer je maandelijks de balans opmaakt krijg je veel meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Je kunt precies zien hoeveel er binnenkwam en waar je dat aan hebt besteedt. Sommige uitgaven gaan je dan al snel opvallen, waardoor je gemakkelijk een nieuwe besparing kunt vinden om mee aan de slag te gaan. Zo komen sommigen er bijvoorbeeld na jaren achter dat de koffie die ze iedere ochtend onderweg naar werk kopen eigenlijk ontzettend duur is.

Besparen wordt steeds voordeliger

Met deze tips kun je ongetwijfeld een goed begin maken met besparen. Hoe langer je het volhoudt, hoe meer jouw besparingen je opleveren. Vergeet dat niet en succes met besparen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply