22

Geef de buitenkant van je woning een opfrisbeurt

De buitenkant van jouw woning is eigenlijk het visitekaartje voor de rest van je interieur. Het geeft mensen direct een eerste indruk. Omdat een positieve eerste indruk natuurlijk het fijnste is, is het belangrijk om de buitenzijde van je huis goed te onderhouden. Het kan zo nu en dan wel een opfrisbeurt gebruiken. Met de tips uit het onderstaande artikel knap je jouw woning direct op!

1. Gevel schoonmaken

Na verloop van tijd kan de gevel vuil worden. Er ontstaat bijvoorbeeld groene aanslag door mos en algen. Het is het beste om dit tijdig te (laten) verwijderen. Check de buitenkant van je huis ook regelmatig op beschadigingen. Als je er op tijd bij bent, kun je grote scheuren in de gevel voorkomen.

2. Ramen laten wassen

Niets ziet er zo onverzorgd uit als een woning met hele smerige ramen. Je kunt dit klusje zelf bijhouden, maar het is nog beter om er een professionele glazenwasser voor in te schakelen. Zij weten precies hoe ze de ramen streeploos en blinkend schoon kunnen krijgen. Woon je toevallig in de omgeving van Zeist? Lees dan meer informatie over professionele glasbewassing Zeist op de website van Promo Cleaning.

3. Deuren opknappen

Maak de voordeur en eventuele garagedeur mooi schoon. Kijk of de deurklink misschien toe is aan vervanging, of de deuren een likje verf nodig hebben en of het naambordje bij de voordeur nog netjes oogt.

4. Kozijnen schilderen

De verf op houten kozijnen kan na een paar jaar afbladderen of wegslijten. Geef de kozijnen daarom gerust eens een nieuw laagje verf. Maak de kozijnen eerst goed schoon en gebruik vervolgens de juiste buitenverf.

5. Zonwering reinigen

Vergeet niet om ook de zonwering eens goed te reinigen. Hoe je dit het beste kunt aanpakken, is afhankelijk van het type zonwering en het materiaal. Vraag bij twijfel altijd om schoonmaakadvies bij het bedrijf waar je het hebt gekocht. Je kunt natuurlijk ook een professionele schoonmaker inhuren.

6. Dakgoot schoonmaken

Zeker in het najaar hoopt het vuil zich snel op in de dakgoot. Van bladeren en takken tot grote stukken mos. Maak de goot regelmatig schoon, zodat het water altijd goed kan doorstromen. Het ziet er bovendien een stuk netter uit!

7. Tuin onderhouden

De voortuin mag niet worden vergeten tijdens een opknapbeurt. Haal al het onkruid weg, voeg nieuwe planten toe en zorg ervoor dat het geheel weer fris oogt.

8. Stoep en oprit vegen

Veeg tot slot de stoep en de oprit helemaal schoon. Je kunt ook gebruik maken van een hogedrukspuit om direct aanslag op de tegels te verwijderen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply