24

Garagedeur kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Het uitzoeken van een nieuwe garagedeur is vrij eenvoudig. Je kijkt naar het juiste formaat, kiest een mooie kleur uit en vraagt naar de montageservice. Maar veel mensen vergeten dat hier nog een stapje tussen zit. Je moet namelijk ook het type deur bepalen! Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar. Allemaal met andere eigenschappen en dus andere voordelen. In dit artikel hebben we de 5 populairste soorten op een rij gezet. Dit maakt de keuze een stuk makkelijker.

1. Sectionaaldeur

Een van de meest gekozen garagedeuren van het moment is de sectionaaldeur. Met dit type garagedeur kun je namelijk veel ruimte besparen. De deur bestaat uit panelen die naar boven schuiven. Je kunt hierdoor vlak voor de garage staan terwijl je de deur opent.

2. Garagedeur met loopdeur

Het is ook mogelijk om een garagedeur met een normale ingebouwde deur te kiezen, bijvoorbeeld een sectionaaldeur met loopdeur. Hierdoor heb je snelle toegang. Je kunt gemakkelijk de garage instappen zonder de hele garagedeur te openen. Dit is erg handig als je de ruimte gebruikt als opslag of werkplaats.

3. Kanteldeur

Natuurlijk blijven ook de klassieke garagedeuren nog geliefd. Een kanteldeur kantelt met de onderkant naar buiten en draait vervolgens weg onder het plafond. Dit type garagedeur is erg budgetvriendelijk en praktisch, maar neemt natuurlijk wel meer ruimte in beslag dan een compacte sectionaaldeur.

4. Roldeur

Als je een korte oprit hebt en dus geen gebruik kunt maken van een kanteldeur, is (naast een sectionaaldeur) een roldeur ook een goede optie. Bij garagedeuren met een rolsysteem worden de deurbladen opgerold.

5. Elektrische garagedeur

Als je een keuze hebt gemaakt, heb je nog de optie tussen een handmatige en elektrische variant. Vrijwel alle soorten zijn verkrijgbaar als elektrisch garagedeur. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op de website van Bestelgaragedeur. Elektrische garagedeuren zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook erg veilig. Een normale garagedeur kan naar beneden vallen zodra je het loslaat, terwijl bij een elektrische variant de deur altijd wordt vastgehouden door de motor.

Welk type garagedeur past bij jou?

Vind je het toch lastig om een keuze te maken? Vraag je dan af wat de functie van de garage is. Gebruik je het alleen voor de auto of ook als werkplaats? In het laatste geval is een garagedeur met ingebouwde loopdeur een goede keuze. Kijk daarnaast naar het uiterlijk van de verschillende soorten en pas het aan op jouw woning. Let ook op jouw persoonlijke budget en ga na hoeveel ruimte je hebt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply