36

Elegante en praktische zonwering: de voordelen van plisségordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering voor je woning? Ongetwijfeld weet je dat je met zonwering een heleboel kanten op kunt. Heb je wel eens aan plissés gedacht? Dit zijn geplooide gordijnen die zichzelf opvouwen als je ze opent. Maar waarom zou je voor plissés kiezen en niet voor normale gordijnen, rolgordijnen of andere soorten zonwering? In dit artikel lees je precies waarom!

Soorten en maten

Ten eerste zijn plisségordijnen in allerlei soorten verkrijgbaar. Zo is er qua kleur en stof veel mogelijk. Een belangrijke overweging bij het aanschaffen van zonwering is natuurlijk de mate van transparantie. In dit opzicht is er ook genoeg keus. Van sfeervolle transparante uitvoeringen tot exemplaren die door een extra coating bijna volledig verduisterend zijn, en dus ook geschikt voor in je slaapkamer.

Hou je van het gemak van elektrische bediening? Ook dat is mogelijk bij plissés. Terwijl jij lekker op de bank zit bedien je met een afstandsbediening gemakkelijk je plisségordijnen. Maar natuurlijk behoort een ouderwetse handmatige bediening ook tot de opties.

Ook voor “lastige” ramen

Heb je een raam in een “lastige” vorm en lukt het je maar niet om passende zonwering te vinden? Dat treft, want plissés passen zelfs op de meest uitdagende ramen. Driehoekige of ronde ramen zijn geen probleem voor deze soort zonwering. En ook voor draaikiepramen of lichtstraten zijn ze reuze geschikt.

Top-down, bottom-up

Eén van de meest karakteristieke eigenschappen van plissés, en tegelijkertijd één van de meest handige, is het top-down, bottom-up systeem waarin ze verkrijgbaar zijn. Dat betekent dat je ze zowel aan de boven- als aan de onderkant kunt bewegen en op die manier de lichtinval perfect kunt reguleren. Zo heb je op geen enkel moment van de dag meer last van de zon.

Elegante uitstraling

Plissés zijn niet alleen erg functioneel, ze creëren ook een prachtige elegante uitstraling in je woonkamer. Rust, strakheid, luxe; met plisségordijnen heb je het allemaal. En daarnaast creëren de vouwen in de stof een bijzondere lichtinval en mooie effecten op je vloeren en muren.

Goed voor je energierekening

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is zijn plissés ook nog eens goed voor je portemonnee. Want wat veel mensen zich niet realiseren, is dat zonwering vaak uitstekende isolatie biedt. Dankzij de unieke isolerende eigenschappen van plisségordijnen bespaar je namelijk aardig op je energierekening. Je moet dan wel kiezen voor dubbele plisségordijnen. De plooien in de stof helpen dan namelijk een honinggraatstructuur te creëren met daarin horizontale luchtkamers. En dit zorgt weer voor een uitstekende isolatie.

Plisségordijnen voor woning en kantoor

Plissés zijn dus een prima keuze als je op zoek bent naar nieuwe zonwering. En dit zijn ze niet alleen voor woningen, maar zeker ook voor elk kantoorpand. Ga je met de inrichting van je kantoor voor een moderne stijl, dan zijn plisségordijnen bijvoorbeeld een erg goede keuze. Plissés zijn zo multifunctioneel dat je je er eigenlijk geen buil aan kunt vallen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply