35

eigen haard is goud waard

een knapperig haardvuur

Niks zo gezellig als een haard. Na een dag werken kom je thuis, en daar brandt de haard. Starend naar de vlammen met een kop koffie in de hand, laat je je gedachten even gaan. Heerlijk zo’n moment voor je zelf. Eigen haard is gewoon goud waard.

Open haard

Wanneer ik aan een open haard denk, dan is dat heel romantisch en biedt het een ongekend prettige sfeer. Knisperend haardvuur. Maar ik zie daar ook wel een aantal nadelen in. Zo moet je altijd zorgen voor goed gedroogd en gekloofd hout, moet je regelmatig een nieuw houtblok op je vuur leggen, dit maakt het reguleren van de temperatuur wat lastig. Daarnaast kun je wellicht wat overlast bij je buren veroorzaken en dan is er ook nog de overgebleven as dat regelmatig opgeruimd moet worden. Best een gedoetje dus.

Uitkomst

Wellicht is de gashaard een uitkomst. Ook bij een gashaard kun je genieten van de gezellige warmte die het biedt, zonder al deze nadelen. Een gashaard is er in vele soorten en maten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Faber gashaard. Naast Faber is ook de Bellfires gashaard echt een aanrader. Het is altijd goed om een keer een showroom binnen te lopen, om letterlijk de sfeer te voelen van de verschillende haarden.

Keuze

Welk soort haard je aanschaft heeft veel invloed op de sfeer in je huis. Bedenk welke plek de haard in huis inneemt en welke sfeer je wilt creëren. Je kunt je goed laten informeren in de showroom, maar voor wat betreft de sfeer en uitstraling, dat is toch echt een persoonlijke keuze.

Buiten

De trend van de laatste jaren is dat de tuin steeds meer bij het huis betrokken wordt. Ook bij minder zonnige dagen zitten we graag buiten, want dat geeft een gevoel van vakantie en vrijheid. Geen televisie die ons als een magneet aantrekt, we maken buiten echt tijd voor elkaar. Met vrienden aan lange tafel of juist samen knus voor de haard. Ook voor buiten zijn er veel soorten kachels en haarden in vele verschillende uitvoeringen. Zie je jezelf al zitten bij de haard met een kop thee, chocolade binnen handbereik, genietend van een mooie zonsondergang. Ik heb nu al zin in de zomer!

gashaard

een gashaard the Mood voor buiten

gashaard

een ingebouwde gashaard via VT wonen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply