40

eieren versieren met stempels

stempel je ei

stempel je ei

Ik hou van stempelen, van versieren en van eieren. Dus.. eieren versieren met stempels is dan wel een eenvoudige optelsom…
Dus van het aankomende paasfeest wordt ik wel blij! Soms krijg je ineens een brainwave en ineens kwam ik op het idee om de eieren te versieren met stempels. Waarom zou dat niet lukken?!? Tegenwoordig kun je leuke letterstempels kopen en kun je eenvoudig van iedereen de naam op het ei stempelen. Is gelijk helemaal duidelijk van wie het ei is en is daar geen discussie meer over mogelijk.
Wil je ook de naam-eieren maken? Het is echt een super-eenvoudige klus… als je alles in huis hebt, tenminste.

stempel je ei

wat heb je nodig?

Wat heb je nodig:
– gekookte eieren
een letterstempelset
een stempelkussen
– een lege eierdoos
– wat versiering (bv half eierdopje met waxinelichtje of met kiemspruitjes)

eieren stemplelen

aan de slag!

Hoe doe je het?
1. Kook de eieren precies zoals jij lekker vindt
2. Laat de eieren afkoelen en zet ze in een eierdoos
3. Stempel de namen van hen die aan de paastafel gaan aanschuiven op de eieren
4. Vul de lege gaten in de eierdoos op met bijvoorbeeld met: een halve eierschaal met een waxinelichtje of een halve eierschaal met wat kiemplantjes. Leg er wat (voorjaars) bloemen bij. Of maak een mooi vlaggetje van een stokje met washitape eraan. Er zijn veel eenvoudige dingetjes te bedenken.

Smullen maar!

Zoek je nog meer DIY ideetjes om je huis in paassfeer te brengen? Dan is de tangram-slinger met paashaasjes wel wat voor jou! Je kunt hem gratis downloaden en uitprinten. In een avondje knippen heb je een vrolijke slinger gemaakt… Of misschien wil je paashaasjes maken of wil je leuke dingen maken met eierdopjes… Alvast veel knutselplezier!

stemeplen maar...

stempelen maar…

stempel je ei

het eindresultaat…

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply