44

een zwembad in je tuin

Zwemmen is vooral in de zomer een fijne aangelegenheid die de benodigde ontspanning met zich meebrengt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een zwembad in eigen tuin. Een zwembad in de tuin is niet alleen erg fijn om in af te koelen, het is daarnaast ook nog een leuke aankleding voor jouw tuin! Een kijkje op Top-Zwembadshop.nl geeft ons een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor een zwembad in de tuin.

 

Inbouw of opzet zwembad in de tuin?

Wil jij ook graag een zwembad in de tuin, maar twijfel je tussen een inbouw- of opzetzwembad? Het grote verschil tussen deze 2 soorten zwembaden is de opbouwtijd en de mankracht die hiervoor nodig is. Het opbouwen van een opzetzwembad neemt meestal enkele uurtjes in beslag en is dan volledig klaar voor gebruik. Bij een inbouwzwembad is dit natuurlijk een ander verhaal, hiervoor heb je hulp nodig van een bedrijf en hiervoor kunnen misschien wel enkele dagen nodig zijn. Beslis jij last minute deze zomer, dat je toch een zwembad in de tuin wilt? Kies dan voor een eenvoudig opzetzwembad en geniet optimaal en snel van het lekkere weer.
Aan de andere kant zijn inbouwzwembaden een permanente verrijking voor de tuin, terwijl opzetzwembaden altijd gemakkelijk weg te halen zijn. De meeste opzetzwembaden, opblaasbare zwembaden en frame zwembaden kunnen in de winter niet in de tuin blijven staan.

 

Houten zwembad in de tuin?

Een mooie aanvulling op jouw tuin is een houten zwembad, dit zwembad is een echte verrijking. Als je een houten zwembad in jouw tuin wilt is het wel belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hout. Hoge kwaliteit hout is vaak duurzaam en behoudt haar conditie in natte omgevingen, wat uiteraard erg belangrijk is voor een buitenzwembad. Ook belangrijk is dat het fout een FSC-certificering heeft: het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

Een groot of klein zwembad in de tuin?

Kies jij voor een groot of klein zwembad in de tuin? Uiteraard is dit heel erg afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • Het aantal mensen die gebruik gaan maken van het zwembad
  • Wil je baantjes kunnen zwemmen of is pootje baden genoeg?
  • De beschikbare ruimte in jouw tuin.

Bij de beschikbare ruimte moet je wel rekening houden dat als je een opzetzwembad in de tuin wilt, dat het op een vlakke ondergrond moet staan. Daarnaast is het aan te raden om jouw zwembad op een plaats te zetten waar veel zon is en waar geen bomen of planten in de buurt staan om vervuiling van het zwembadwater zo veel mogelijk te voorkomen.

zwembad in je tuin

een houten zwembad in je tuin via

zwembad in je tuin

een zwembad van topzwembadshop

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply