25

Een verbouwing financieren? Denk hieraan!

Een verbouwing aan een woning is vaak een duur grapje. Dit is dan ook de hoofdreden dat verbouwingen over het algemeen worden uitgesteld en uitgesteld. Om de verbouwing zo snel mogelijk te kunnen bekostigen is het natuurlijk een mooi streven om geld te besparen. Geld besparen is echter makkelijk gezegd dan gedaan. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je daadwerkelijk kunnen helpen bij het besparen van geld; en daarmee het financieren van de verbouwing!

Kosten inzichtelijk krijgen

Voordat je kunt bepalen waar je geld op kunt besparen is het belangrijk om jouw daadwerkelijke kosten inzichtelijk te krijgen. Zonder inzicht weet je namelijk niet waar je geld heen gaat en kun je dus ook niet bepalen waar je op kunt besparen. Dit gebeurde vroeger in ieder huishouden middels een huishoudboekje maar anno 2021 lijkt de gemiddelde Nederlander hier geen tijd meer voor te hebben. Het is daarom ook tijd voor het huishoudboekje van de toekomst. In het traditionele huishoudboekje kon je je daadwerkelijke uitgaven uitschrijven en zo de knelpunten in jouw financiële situatie bepalen. In het huishoudboekje van de toekomst hoef je dit niet meer zelf te doen, maar wordt dit voor jou gedaan! Dit huishoudboekje is zoals je waarschijnlijk wel verwacht had digitaal en kun je in sommige gevallen zelfs koppelen aan je bankrekening. Hierdoor wordt een huishoudboekje bijhouden gemakkelijker dan ooit en hoeft het bijhouden je dus niet eens veel tijd te kosten. 

Handelen aan de hand van jouw inzichten

Handelen aan de hand van jouw inzichten

Het inzichtelijk krijgen van de kosten is natuurlijk pas stap één in het daadwerkelijk besparen van geld. Als je de kosten inzichtelijk hebt maar vervolgens aan de hand van deze inzichten geen stappen onderneemt, dan bespaar je natuurlijk geen cent. Het is daarom belangrijk om deze inzichten om te zetten in daadwerkelijke acties. Als je bijvoorbeeld ziet dat je iedere maand 600 euro uitgeeft in de supermarkten, dan kun je met jezelf afspreken dat je dit aantal naar 400 wilt brengen. Je kunt dit bijvoorbeeld invoeren in een applicatie als Dyme. De applicatie kan je vervolgens begeleiden in het bereiken van de besparing en het niet overschrijden van je maximum bedrag per maand. Het besparen van geld om jouw verbouwing te financieren wordt op deze manier stukken gemakkelijker dan wanneer je het zelf allemaal moet doen. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply