34

Een tuinset kopen: 5 tips

De zomer komt eraan, tijd om te genieten van het mooie weer. En waar kan je meer genieten dan in je eigen tuin? Zeker als je ook nog eens over een mooie tuinset beschikt. Heb jij nog geen tuinset? Dit kan best een uitgave zijn. Daarom is het belangrijk om hier op voorhand goed over na te denken. In dit artikel vind je 5 tips voor het kopen van een tuinset!

1. Meet je beschikbare ruimte op

Tuinsets zijn er in allerlei soorten en maten. Vooral afmetingen zijn ontzettend belangrijk in de tuin. Heb je een kleine tuin? Dan spreekt het voor zich dat je niet de grootste loungeset kan kopen, hij moet namelijk in je tuin passen. Heb je niet een heel grote tuin? Dan kan een kleine tuinset misschien voor een vreemd contrast zorgen. Ren dus niet meteen naar de winkel om de eerste de beste tuinset te kopen. Meet eerst de beschikbare ruimte op en kijk welke afmetingen het best in de tuin passen.

Denk er ook aan dat je nog wat ruimte rond de tuinset vrijhoudt zodat je er nog makkelijk omheen kan lopen. Daarnaast wil je misschien graag nog wat leuke accessoires neerzetten zoals bijvoorbeeld een mooie bloempot. Bewaar hier dus zeker voldoende ruimte voor.

2. Kies het soort tuinset

Tuinset

Nu ga je nadenken over welke soort tuinset je precies wilt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten tuinsets, gaande van een simpele plastic tafel met stoelen tot design tuinmeubelen. Dit is meteen ook de reden waarom je eerst de beschikbare ruimte moet meten alvorens je een tuinset gaat kiezen. Zo worden er al heel wat mogelijkheden uitgesloten. We zeiden het al eerder, in een klein tuintje past bijvoorbeeld geen grote loungeset. Zo kan je dus veel gerichter zoeken naar een tuinset.

3. Kies een tuinset die past bij je tuin

Is jouw tuin modern ingericht? Dan zoek je natuurlijk een tuinset met een mooie en moderne uitstraling, zoals bijvoorbeeld de Hartman tuinmeubelen. In een landelijke tuin kies je beter voor natuurlijke materialen zoals bamboe of rotan. En als je een minimalistische of onderhoudsarme tuin hebt, dan zijn betonnen tuinmeubelen een goede keuze. Welke soort meubelen je kiest hangt dus erg af van de stijl van je tuin.

4. Houd rekening met opbergruimte

Tuinsets

Plastic tuinmeubelen hoeven niet per se naar binnen als het regent of erg koud is. Maar bij stoffen tuinstoelen, kussens en dergelijken doe je dat natuurlijk beter wel. Houd dus zeker rekening met de opbergruimte die je hebt. Als je weinig of geen opbergruimte hebt, dan zal je op zoek moeten gaan naar tuinmeubelen die goed bestand zijn tegen slecht weer en waar je weinig of geen kussens bij nodig hebt.

5. Wat is je budget?

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om je budget op voorhand vast te stellen. Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven aan een tuinset? Het is uiteraard belangrijk dat je je hieraan houdt. Het heeft namelijk weinig zin om een budget vast te stellen als je er vervolgens overheen gaat. Zoek dus binnen je budget naar tuinsets. Door gericht te zoeken, zal je sneller de perfecte tuinset vinden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply