20

Een traplift kopen? Dit wil je weten!

Het fijne aan onze moderne samenleving is dat de technologie zoveel dingen mogelijk maakt die vroeger ondenkbaar waren. Neem bijvoorbeeld trapliften, dankzij slimme foefjes maken trapliften het mogelijk om toch de trap op en af te gaan terwijl je slecht ter been bent. En dat is een uitkomst voor heel veel Nederlanders. Wanneer je een dagje ouder wordt, is het wel zo fijn om zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving te blijven wonen. Vaak betekent dat wel dat je je huis een beetje moet aanpassen, maar gelukkig is dat ook goed te doen. Ben jij geïnteresseerd in het installeren van een traplift, maar wil je er eerst meer over weten? Lees dan dit blog!

Verschillende soorten trapliften

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat niet zomaar elke traplift bij jou in huis geplaatst kan worden. De vorm van de trap is namelijk bepalend voor het soort traplift dat er geïnstalleerd kan worden. Wanneer er een traplift moet komen langs een rechte trap, is de installatie van de rails relatief eenvoudig. Dit is ook terug te zien in de kosten, een traplift installeren bij een rechte trap is de goedkoopste optie. Toch hebben veel huizen een trap met één of meerdere bochten. Langs zulke trappen is het zeker ook mogelijk om een traplift te laten installeren. De stoel moet echter wel draaien, waardoor het mechanisme gecompliceerder is en de prijs een stukje hoger zal uitvallen.

Een traplift kopen of huren

Een traplift wordt nu vaak gezien als een hulpmiddel voor ouderen, kan een traplift ook tijdelijk dienen als ondersteuning. Bijvoorbeeld als je iets hebt gebroken en een aantal maanden thuis moet revalideren. Je wil dan natuurlijk nog wel de trap op, maar een traplift kopen gaat gewoon te ver. Wat je in die situatie het beste kan doen, is een traplift huren. Dan geniet je wel van alle voordelen van een traplift, maar betaal je niet de hoofdprijs.

Subsidie voor een traplift

Subsidie voor een traplift

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kosten van een traplift te verlagen. Een van die opties, is het aanvragen van een subsidie bij de gemeente. Het installeren van een traplift valt namelijk onder de WMO, dus daar kan je een vergoeding voor krijgen. Een andere manier om de kosten te drukken, is door een tweedehandstraplift te kopen. Die werken net zo goed, maar wel voor een lagere prijs.

Waar vind je de beste traplift?

Nu jij alles weet wat je moet weten over trapliften, is het tijd om er echt een uit te gaan zoeken. Waar kan je dat het beste doen? Dat gaat het beste op de website van trapliftenvergelijken. Daar staat alles mooi op een rijtje en kan je direct een brochure aanvragen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply