42

de kleur van 2017 wordt Denim Drift

de kleur van 2017

Deze maand is de kleur van 2017 bekend gemaakt door Colour futures. Het is de mooie tijdloze, veelzijdige grijsblauwe kleur ‘Denim Drift’. Bij iedere lichtinval zal de kleur er anders uitzien, mooi!

De trend gaat in op dat onze blik op wat belangrijk is verandert: We stellen prioriteiten aan de eenvoudige dingen die ons een frisse kijk op het leven geven – familie en vrienden, werk, verbinding met de natuur en ervaringen.

Om te laten zien hoe divers de trend en de kleur van 2017 zal zijn, laat colour futures 4 onderliggende thema’s zien. Deze hebben ze in beeld en tekst uitgewerkt:

Considered Luxury

kleuren: neutrale en natuurlijke tinten zoals zachtroze en blauw
Het creëren van onbetaalbare herinneringen is onze prioriteit als we de wereld met een frisse blik willen zien. Niet het toevoegen van een warboel, maar het toevoegen van goede ervaringen.

New Romanticism

kleuren: donkere kleuren zoals mosgroen en paars
Gezondheid en verantwoord geteeld voedsel worden steeds belangrijker voor ons, we proberen bijvoorbeeld veel zelf onze eigen groente te kweken. Een ander idee waarin je kunt zien dat we om de wereld geven is het hergebruik van meubels door ze opnieuw te schilderen.

The Working Home

kleuren: grijstinten, mosterd, helderblauw, dieprood en oranje
Meer en meer wordt ons huis de plek waar we zowel werken als wonen. Doordat de grenzen tussen deze twee aspecten steeds maar blijven schuiven, groeit de vraag naar ruimtes waar beide in elkaar over kunnen vloeien.

kleur van het jaar

denim drift heeft al een klein plekje in mijn interieur….

Shared Individualism

kleuren: een combinatie van felle en gedempte kleuren als felgeel, koraalroze en limoen
We hebben behoefte aan onze individualiteit, maar er is ook een groeiend verlangen om deel uit te maken van iets groters, zonder jezelf kwijt te raken.

de kleur van 2017: Denim Drift

Blauw is een kleur die we iedere dag tegenkomen, het is de kleur van de hemel. Het is een verkoelende kleur die vrede en rust brengt, maar ook het geloof in jezelf en anderen. Blauw bevordert de communicatie en de zelfexpressie en opent je mind voor nieuwe zaken. Verder stimuleert het ons gevoel voor muziek en kunst en trekt blauw ons uit de sleur van alledag. Kortom: een veelbelovende kleur! Denim drift gaat ons vast mooie dingen brengen!
Denim drift past goed in de kleurenkaart van Flexa Creations. Iedere kleur uit het pallet van ‘Creations’ zal passen bij de kleur Denim Drift. Dat is alvast makkelijk uitkiezen!
Kun jij al een mooi plekje vinden voor deze kleur in je interieur?

Kijk op mijn pinterest-bord voor meer inspiratie. Wil je nog even weten wat dit jaar de trend is, dan kun je hier van alles lezen over de kleur van 2016..

kleur van 2017

denim drift in de slaapkamer via fantastic frank

de kleur van 2017

kleur van 2017 via flexa  

de kleur van 2017

een blauw palet via flexa

denim drift

een werkplek in denim drift via flexa

de kleur van 2017

blauwen naast elkaar via kidsfactory

kleur van 2017

denim drift in de considered luxury via flexa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

4 Comments

  1. Nicky 6 oktober 2016
    • Petra 6 oktober 2016

Leave a Reply