38

een string garden in je interieur

string garden

mijn kokodama’s

Dit jaar zijn planten en groen in je interieur weer helemaal belangrijk. Dat waren ze al, begrijp me niet verkeerd, maar vroeger zag je veel planten in huis en op dat level gaan we weer komen. Zelf krijg ik ook steeds meer planten in mijn huis en ik geniet er erg van. Afgelopen week kocht ik in een leuke winkel van mij in Arnhem kokokdama’s. Het deed me denken aan een blogbericht van jaren geleden waarin ideetjes staan om stringplants te maken.

string garden

Je kunt van het merk Kokodame® leuke kokos-potjes kopen waarmee je een string garden kunt maken in je interieur. Kokedama betekent ‘mosbal’ en komt uit Japan. Van origine wordt een plant of verschillende planten samen in een bal grond gestopt en vervolgens omwikkeld met mos met touw. Een kokedama kun je dan neerzetten of ophangen.

Sinds kort bestaat er nu ook Kokodama®, dit is een plantenpot die is afgeleid van het idee kokedama. Maar het komt niet uit Japan maar is gewoon bedacht in Nederland. Het is een voorgevormde decoratieve bol gemaakt van kokosvezels waar je een plant kunt zetten. De naam is aangepast van koke naar Kokodama®, omdat de pot bestaat uit kokosvezel en niet uit mos.
Kokodama® wordt gemaakt door kansarme vrouwen uit Sri Lanka, het is een Fair Trade product met grondstoffen uit de omgeving.  Een mooi gebaar is dat de stichting Kokedama® een deel van de winst doneert aan lokale projecten in Sri Lanka om schoolkinderen een betere toekomst te kunnen geven.

Afijn: ik heb voor een fijne prijs een paar nieuwe planten in mijn huis die ik gewoon kan ophangen waar ik maar wil. Hoeft niet persé in mijn vensterbank of op een tafeltje te staan…

mijn kokodama’s

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Rowan 5 maart 2016

Leave a Reply