39

een mooie schutting in de achtertuin

schutting

schutting met bankje via

Naast dat je heerlijk wilt genieten van je huis, hebben we ook allemaal zin om ontspannen van de buitenplek. De meeste huizen hebben een dakterras, een balkon of een tuin. We maken er vaak een fijne plek waar we extra kunnen genieten…

 

een schutting om de tuin

Om van je tuin of je terras een privéplek te maken, willen we graag dat er zo min mogelijk mensen in de tuin kunnen kijken. We zetten er dan meestal een schutting omheen en voor iedereen ziet dé schutting er anders uit. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een schutting. Hou je van strak dan kun je kiezen voor een schutting van hout of beton. Hou je van een natuurlijke schutting dan kun je kiezen voor een gaaspaneel waar je planten tegen kunt laten groeien. Maar je kunt ook kiezen voor vlechtwerk, of bijvoorbeeld voor matten of heidematten waar je het groen tegen kan laten groeien.

 

de regels over schuttigen

Als de buren beiden een koophuis hebben, dan kunnen ze van elkaar eisen dat in de tuin op de erfgrens een afscheiding komt. Een erfafscheiding kan een haag, een schutting of een muur van maximaal 2 meter hoog zijn. In principe zijn beide buren verplicht om de helft te betalen van de aanschaf van het materiaal, de opbouw en het onderhoud door de jaren heen. Het is dus belangrijk dat iedereen het samen eens is en dat er duidelijke afspraken gemaakt.
Je kunt de erfafscheiding ook op je eigen grond zetten, op deze manier heb je geen toestemming nodig van je buren. Het is wel een goed idee om je buren hiervan op de hoogte te brengen. De kosten en het onderhoud van deze erfafscheiding komt in dit geval gewoon voor je eigen rekening.

Succes met het opleuken van je tuin!

tuin

hek en gereedschap via

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply