37

Een nieuwe keuken voor je eerste huis: tips voor de financiering

Van het bekijken van huizen op het internet naar het werkelijk kopen van je eerste huis. Het is een moment in het leven waar iedereen van droomt. Je kunt eindelijk je eigen huis kopen en inrichten naar jouw smaak. Hartstikke leuk natuurlijk, maar tegelijkertijd is het ook weer spannend. Er komt als starter veel kijken bij het kopen van een eerste huis. Zo is het tegenwoordig vooral voor starters lastig om tot een goed huis te komen. Dit komt doordat er sprake is van een krappe huizenmarkt en de prijzen zijn gestegen. Hierdoor is er een tekort ontstaan aan betaalbare huizen.

De krappe huizenmarkt is erg vervelend, zeker als je als starter zo snel mogelijk je eerste huis wilt kopen wanneer het financieel mogelijk is. Daarom zou je ook aan andere manieren kunnen denken om toch een huis te kopen. Je kunt bijvoorbeeld naar huizen kijken die minder in de smaak liggen en ervoor kiezen om die te verbouwen.

Zo kan een nieuwe keuken al snel zorgen voor een andere look in je huis. Zo kom je door te renoveren toch nog tot de mooie huisinrichting die je in gedachten had. Het kopen van een huis en het verbouwing van je keuken kun je op verschillende manieren realiseren. Hieronder geven we je een aantal financieringsmogelijkheden.

Verbouwingshypotheek

Een verbouwingshypotheek is in andere woorden het verhogen van je hypotheek om de verbouwing van je huis te kunnen financieren. Of je hiervoor in aanraking komt, hangt echter af van hoeveel de marktwaarde van je huis stijgt na de verbouwing. Deze marktwaarde wordt door een taxateur vastgesteld in een taxatierapport. Hierin wordt de marktwaarde voor en na de verbouwing opgenomen. Op basis van die gegevens wordt door een hypotheekverstrekker besloten of je een hogere hypotheek krijgt voor het financieren van een verbouwing of niet. Het verschilt overigens ook per type verbouwing met hoeveel marktwaarde je huis kan stijgen.

Schenking

Een andere mogelijkheid om je huis en verbouwing te financieren, is door een schenking van bijvoorbeeld je ouders te krijgen. Een schenking is als het ware een cadeau die je ontvangt van iemand in je omgeving. Hierbij is het goed om naar de voorwaarden van een schenking te kijken. Het is in sommige gevallen namelijk mogelijk om belastingvrije schenkingen te ontvangen. Mocht dat bij jou het geval zijn, dan levert dat een hoop voordelen op. Wil je weten of jij een belastingvrije schenking kan ontvangen? Bekijk dan dit artikel.

Meer informatie?

Naast bovenstaande opties zijn er nog meer mogelijkheden om als starter je huis en de bijkomende verbouwing te financieren. Wil je hier meer informatie over? Kijk dan op www.startershypotheek.nl.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply