18

Een mooie tuin, daar pluk je de vruchten van!

Een ruimte tuin achter de woning? Ga dan de uitdaging aan en maak er echt iets moois van! Er zijn legio mogelijkheden om een tuin in te richten. Een combinatie van mooie aanplant en een gedeelte om zelf te kunnen recreëren is vaak de slimste keuze. Zo kun je optimaal gebruik maken van de tuin als plek om aangenaam te vertoeven en tegelijk ook de natuur tot ontwikkeling te laten komen. Ook is het de moeite waard om een gedeelte van de tuin te reserveren voor het planten van wat vruchtbomen. Daarmee pluk je letterlijk elk jaar de vruchten van je eigen tuin. 

Gezond leven

Bij een gezonde leefstijl hoort dagelijks vers fruit. Aanbevolen wordt om elke dag tenminste twee stuks fruit te consumeren. Hoe gemakkelijk is dat als je zelf je eigen fruit kunt verbouwen? Ingewikkeld is het allerminst. Gewoon bij de bomenkwekerij een paar mooie vruchtboompjes scoren en die goed vertroetelen in je tuin. De appel en peer zijn natuurlijk de meest bekende fruitsoorten om thuis te telen, maar je kunt natuurlijk ook abrikozen, perziken, nectarines of kersen uit eigen tuin eten. En wat dacht je van pruimen? Stuk voor stuk prima bronnen voor je dagelijkse portie vitaminen. 

Verzorging

Verzorging

Ook wanneer je niet zo bekend bent met tuinieren, hoef je niet bezorgd te zijn over het slagen van je project. Het is eigenlijk vooral een kwestie van geduld hebben. Gewoon een paar mooie vruchtbomen kopen en die op een mooi plekje in de tuin zetten. Je zult ze geregeld moeten snoeien, maar verder vergen deze bomen weinig verzorging. Wanneer ze gesnoeid moeten worden, hangt af van het type vruchtboom. Hierover kun je online uitgebreide documentatie vinden. Niet alleen het moment van snoeien is van belang, ook de wijze waarop je snoeit, is belangrijk. Een appelboom snoei je bijvoorbeeld heel anders dan een kersenboom. 

Het hele jaar door

Er is geen specifieke periode in het jaar om een vruchtboom te planten. Belangrijk is dat het op dat moment niet vriest, want daar kan de pas aangeplante boom nog niet tegen. Zorg er tevens voor dat de boom voldoende water krijgt, om uitdroging te voorkomen. Om de boom een extra impuls te geven in de aanloop naar het ontwikkelen van de vruchten, kun je in het voorjaar wat meststof toedienen. Daardoor krijgt de boom extra voedingsstoffen en uiteindelijk ook grotere vruchten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply