30

Een industrieel interieur, wat voor jou?

Helemaal hip anno 2020 is een industrieel interieur! Wij hebben een aantal tips opgeschreven zodat iedereen een industriële look in zijn of haar woning kan creëren. Het is natuurlijk helemaal aan jou in hoeverre je dit interieur in jouw kamer doorvoert. Kies je voor een verbouwing/make-over of pak je het subtiel aan door kleine elementen aan te passen?

Tip 1: Gebruik ruwe materialen

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien is de muur niet afgewerkt. Dit is een typisch kenmerk van een industrieel interieur. Wanneer dit wat te heftig voor je is, kun je er ook voor kiezen om andere ruwe materialen zoals staal, hout of beton te laten terugkomen in je woning. Kies voor houten plankjes aan de muur, een betonnen gietvloer of een gave, stoere stalen deur!

Tip 2: Kies voor sobere kleuren

Industrieel interieur sobere kleuren

De kleuren grijs, zwart en wit zijn de basis voor een industrieel interieur. Dit zijn erg sobere kleuren en wij snappen dan ook dat niet iedereen dit wil doorvoeren in zijn of haar woning. Je kunt altijd kleur toevoegen door te kiezen voor gekleurde meubels, accessoires of verf een muur een gave kleur. Bruin, blauw en groen doen het heel goed in een industriële look, maar accentkleuren als oranje, geel of rood zijn ook zeker aan te raden!

Tip 3: Hou buizen, kabels en leidingen zichtbaar

Met deze tip wordt veel geld bespaard. Waar de meeste mensen hun buizen, kabels en leidingen wegwerken is het bij een industrieel interieur juist van belang dat ze zichtbaar zijn! Een kenmerk van deze stijl is dat je laat zien hoe dingen in elkaar zitten. Een buis van een afzuigkap hoef je dus niet weg te werken! Dit bespaart heel wat werk.

Tip 4: Industriële accessoires

Heb je geen behoefte aan een hele make-over voor je huis? Dan kun je ook altijd kiezen om industriële accessoires toe te voegen. Een industriële vloerlamp in de woonkamer doet al veel goeds! Andere tips zijn houten plankjes aan de muur met leren plankdragers, een stoere klok aan de muur of vervang deuren door stalen deuren. Ook kun je een industriële tafellamp plaatsen op een dressoir voor een stoer effect.

Zoals je leest kun je je hele woning of kamer verbouwen, of kun je slechts accessoires toevoegen om een industrieel interieur te krijgen. Hopelijk hebben onze tips je geholpen om een industriële look op jouw manier door te laten voeren in je woning!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply